E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada açığa satış yapan fon battı---

Borsada açığa satış yapan fon battı

Borsada açığa satış yapan fon battı
22 Haziran 2021 - 08:22 borsagundem.com

Küçük yatırımcıların internet üzerinden organize olarak yükselttiği GameStop'a karşı pozisyon alan yani açığa satış yapan hedge fon kapanıyor

Küresel ölçekte bireysel yatırımcıların bir araya gelerek pozisyon aldıkları hisselerin en ünlülerinden biri olan GameStop'a karşı pozisyon alan hedge fon battı.

Londra merkezli White Square Capital Ocak ayında GameStop'ta açığa satış pozisyonu almış ve bireysel yatırımcıların desteği ile hisse fiyatının yükselmesinin ardından kayda değer oranda zarar yazmıştı. Hedge fonun iş modelinde yaptığı gözden geçirmenin ardından fonu kapatma ve yatırımcılara sermaye iadesi kararı aldığı kaydedildi.
Fon, Ocak ayında çift haneli zararlar yazmıştı.

KÜÇÜK BALIK BÜYÜK BALIĞI YUTTU

ABD'de pandemi ve ekonomik kriz koşullarında küçük yatırımcıların büyük fonlara karşı adeta isyana dönüşen hareketlilik başlattı. Reddit isimli sosyal ağda örgütlenen küçük yatırımcıların 'WallStreetBets' alım satım forumu üzerinden büyük fonların pandemide iflas edeceğini düşünerek açığa satış yaptıkları Gamestop ve benzeri şirketlerin hisselerini satın almalarıyla başlayan hareket, kar topu gibi büyüdü. Bu hisselerin değerleri umulmadık biçide yükselirken büyük fonların zarar etmesi üzerinde küçük yatırımcıların kullandıkları Robinhood gibi uygulamalar işlem yapmayı durdurdu. Ardından Reddit'te örgütlü küçük yatırımcılar, gümüş almaya teşvik eden binlerce paylaşım yapıp yüzlerce YouTube videosu yayımlarken, bu sefer de gümüş fiyatları tavan yaptı.

SAADET ZİNCİRİ KURULDU

'Gamestop' diye anılan vaka yeni Başkan Joe Biden'ın Hazine Bakanlığı'na atadığı Janet Yellen'in konuşma yapmak için yüzbinlerce dolar aldığı Robinhood'un sahibi Citadel üzerinden Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'ye de soruldu. Psaki, Yellen'in 'bir uzman olarak konuşmalarından aldığı parayı hak ettiği' yanıtını verdi.

Pandemi döneminde küçük birikimleriyle evden para kazanmak isteyenlerin yarattığı hareket 'Wall Street'e isyan' olarak görülürken, kimi uzmanlar da bunu 'başarısızlığa mahkum bir saadet zinciri' olarak niteliyor

Endekste pozitif açılış beklentisi

Altına dolar desteği

Dolarda yükseliş geçici mi?

Kripto paralarda Çin depremi sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı23 Haziran 2021 00:29

    Şu bankofuda yutar inşallah bir beladan kurtuluruz

  • TARKUT TARKAN22 Haziran 2021 11:02

    biz de bu işler yeni değilsi yıllarca yapılıyor.köşeyi dönen vurgunu yapan gürcistan, kosava ya abd her yere kaçıp birer birer gidiyorlar zaten.

  • Keko22 Haziran 2021 09:29

    Bizde dolandırıcılık daha meşhur, bistte ortaklık yaptığın adam seni soyuyor.

  • ZatıBatiki22 Haziran 2021 09:04

    Nerde bizde böyle birlik herkes kendi cebini doldurmaya bakar yapalım deden yüzde 10-20 gördümü kaçan kaçana başlar bir bakarsın kaçmayanlar patlamış.