E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia, en çok işlem gören hisse unvanını Tesla’dan aldı---

Nvidia, en çok işlem gören hisse unvanını Tesla’dan aldı

Nvidia, en çok işlem gören hisse unvanını Tesla’dan aldı
21 Şubat 2024 - 09:34 borsagundem.com

Çip üreticisi Nvidia, Tesla’yı geçerek Wall Street’in değer bakımından en çok işlem gören hissesi oldu.

Çip üreticisi Nvidia’nın şirket raporları değerini 2 trilyon dolara ulaştırmasının 1 trilyon dolara ulaştırma sürecinden daha kolay olacağını gösterdi. Dev çip üreticisi kuruluşunun 30. yıldönümünden kısa bir süre sonra değerini 1 trilyon dolara taşıdı ve bu sınırı aşan ilk yarı iletken şirketi oldu. Hisse senedinin yükseliş ivmesi ise devam etti.

Nvidia, Tesla’yı geçerek Wall Street’in değer bakımından en çok işlem gören hissesi oldu. Kısa bir süre önce ABD’nin üçüncü en değerli şirketi olan Nvidia, yapay zekayla ilgili girişimlerin yatırımcılar için ne kadar önemli hale geldiğini gösterdi.

Nvidia’nın günlük hisse işlemlerindeki aşırı büyük temsili, gelir artışının yatırımcıların yüksek beklentilerini karşılayamaması halinde yatırımcıları daha kırılgan hale getirebilir ve Wall Street’te yapay zeka coşkusunun körüklediği hızlı yükselişe darbe vurabilir.

Merkezi Kaliforniya eyaletinin Santa Clara şehrinde bulunan çip üreticisinin Çarşamba günü geç saatlerde yapacağı çeyrek yıllık bilanço açıklaması bu hafta Wall Street’in en çok izlenen olaylarından biri olacak. Bazı stratejistler bilançoda büyük bir patlama dışındaki bir sonucun Nvidia hisselerinde 2024 başından beri yüzde 40 artışı tersine çevirebileceğni düşünüyor.

Nvidia hisselerinin dün yüzde 5 değer kaybetmesi de yatırımcıların bilanço öncesindeki endişelerini yansıttı.

2 trilyon dolarlık soru: Nvidia rallisi devam eder mi?

 

Bank of America: Ani bir geri çekilme Nvidia hisselerini vurabilir

 

Yatırımcılar Nvidia hisselerinden ne kadar kazandı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)