E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarNFT çılgınlığı ölmemiş miydi?---

NFT çılgınlığı ölmemiş miydi?

NFT çılgınlığı ölmemiş miydi?
05 Mart 2024 - 15:42 borsagundem.com

NFT piyasası tüm popülerliğini yitirmişken yeni bir satın alma, pazarı yeniden harekete geçirdi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hemen herkes NFT’lerin öldüğünü düşünüyorken rekor bir satış piyasayı yeniden canlandırmış gözüküyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bir teklif sahibi, NFT piyasasında satışa sunulan ve piksellerden oluşan bir sanat eserini tam 16 milyon dolar ödeyerek satın aldı.

16 milyon dolar

Insider’dan Phil Rosen’ın haberine göre, NFT'ler henüz ölmedi. Piksellerden ibaret bir sanat eseri dün itibariyle tam 16 milyon dolar bedelle satıldı.

Bir teklif sahibi, dokuz parçadan oluşan 'Alien Punks’ NFT (Non-fungible token - Takası mümkün olmayan token) serisinden CryptoPunk #3100 isimli esere 4.500 Ethereum ödedi. Pazartesi günü, Ethereum'un fiyatı token başına yaklaşık 3.556 dolar seviyesinde seyrediyordu. Bu da 4 Mart'taki satışı CryptoPunk'un en pahalı ikinci satışı haline getirdi.

Algoritmik olarak oluşturulmuş 10.000 karakterden oluşan seri, pandemi dönemindeki NFT patlamasının demirbaşlarından biriydi. NFT terimi, blok zincirine bağlı olan ve kopyalanamayan benzersiz bir imzaya sahip dijital öğeler için kullanılıyor.

Bir NFT pazarı olan OpenSea'deki listelemeye göre CryptoPunk #3100'ün alıcısı, 1 Mart'ta verilen 4.250 Ethereum yani yaklaşık 14,5 milyon dolarlık başka bir teklifi geride bırakarak eserin sahibi oldu. The Block'un analizine göre, diğer bazı CryptoPunk NFT'leri de yakın zamanda yaklaşık 60 Ethereum'a yani 200.000 dolardan fazla fiyata satıldı ve koleksiyonun toplam işlem hacmi geçen hafta 8,25 milyon dolara ulaştı.

Kripto risk iştahı yeniden yükselişte

Söz konusu bu son büyük satış, dijital koleksiyon piyasanın zirvesinin en parlak günlerine bir geri dönüş niteliğinde. Bir dönem, NFT pazarı aylık yaklaşık 2,8 milyar dolarlık işlem hacmi görüyor ve CryptoPunks ve Bored Apes gibi koleksiyonlar, Snoop Dogg ve Stephen Curry gibi ünlülere düzenli olarak milyonlarca dolara satılıyordu.

Eylül ayında yapılan bir araştırma, NFT pazarının yüzde 95'inin değersiz olabileceğinin altını çizmiş olsa da kripto risk iştahı yeniden yükselişe geçmiş görünüyor. Bu ayın 16 milyon dolarlık NFT satışı, Bitcoin için tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara doğru yeni bir yükselişle birlikte geliyor. Bitcoin ETF'lerinden gelen talep ve yaklaşmakta olan halving etkinliğinin uzun vadede daha yüksek faiz oranlarına ilişkin endişeleri gölgelemesi nedeniyle piyasanın en hacimli parası, en son faiz oranlarının sıfıra yakın olduğu dönemde görülen fiyat seviyesini geri kazanmaya yakın.

Ethereum ise, Bitcoin'in yüzde 50,6'lık kazancını takip ederek yılbaşından bu yana yüzde 51 oranında artış gösterdi.

Sosyal medya üzerinden NFT hırsızlığı!

 

Büyük NFT çılgınlığı sona mı erdi?

 

Kripto paraya yasal düzenlemede sona doğru!

 

Bitcoin fiyatı tarihi zirvesinin kıyısına geldi

 

Bitcoin’de ‘yarılanma’ bu sefer fiyatı farklı etkileyebilir

 

Milyonlarca Bitcoin kimlerin elinde?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)