E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: ABD borsalarında yatırımcılar ateşle oynuyor---

Morgan Stanley: ABD borsalarında yatırımcılar ateşle oynuyor

Morgan Stanley: ABD borsalarında yatırımcılar ateşle oynuyor
25 Ocak 2022 - 15:53 borsagundem.com

Wall Street’te hafta başı görülen sert iniş çıkışlar pozitif kapanışa rağmen yatırımcıları endişelendirdi. Morgan Stanley’den Mike Wilson S&P 500 Endeksi’nin önümüzdeki haftalarda %10 oranında düşebileceğini açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley’den S&P 500 Endeksi’nin %10’luk bir düşüş karşısında savunmasız olduğuna yönelik bir açıklama geldi. Pazartesi günkü sert iniş çıkışları izleyen Morgan Stanley ABD Hisse Senetleri Stratejisti Mike Wilson yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın sıkılaştırma planlarını ve ABD ekonomisindeki yavaş büyümeyi tehlikeli bir şekilde küçümsediği konusunda uyardı.

Wall Street, Pazartesi günü 2008 Küresel Finans Krizi’nden bu yana en büyük gün içi geri dönüşüne şahit oldu. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Nasdaq Endeksi %4’lük bir düşüşten toparlanırken Dow Jones Endeksi ise %3,25’e kadar derinleşen düşüşün ardından günü yükselişle kapattı. Düşüş sırasında Dow Jones Endeksi tam 1.015 puan gerilemişti. S&P 500 Endeksi’nin düzeltme bölgesine gerilediği düşüşlerin ardından endeksler toparlandı. Endekslerin günü pozitif yönde kapatmasına rağmen yüksek volatilite yatırım uzmanları için olumlu bir işaret olarak görülmüyor.

Morgan Stanley’den Wilson CNBC’deki açıklamasında endekslerdeki iniş çıkışlarla ilgili, “Bu tip bir hareket asla rahatlatıcı bir durum değil. Hiç kimsenin, dipten alanların dahi eve döndüklerinde iyi bir şey başardıklarını düşündüğünü sanmıyorum” dedi.

Wall Street’in en büyük ayı piyasası destekçilerinden biri olarak bilinen Wilson gelecek üç ya da dört hafta içerisinde çok daha sert bir düşüşün yaşanacağını öngörüyor. Borsa uzmanı çelişkili bilanço raporları ve beklentilerinin yatırımcılara büyüme performansındaki yavaşlamayla birlikte bir uyandırma etkisi yapacağını öngörüyor.

Wilson S&P 500 Endeksi’ne ilişkin yorumlarında, “Yapıcı hale gelebilmem için 4.000 puanın gerisinde bir şeyler olması gerekiyor. Bunun gerçekleşeceğini de düşünüyorum” dedi.

Morgan Stanley yetkilisinin stratejisi ise şu şekilde: Borsa uzmanı piyasalarda öngördüğü gerileme öncesinde savunma odaklı hisselerini yarı yarıya düşüreceğini belirtiyor. Wilson S&P 500 Endeksi’ndeki hemen hemen her sektörde meydana gelen köpük nedeniyle daha fazla sorun meydana geleceği konusunda uyarıyor ve kararlarını tek tek hisse senedi bazında alıyor.

Wilson açıklamasında, “Bir yıl önceki gibi ekonomik döngüyle ilişkili hisse senetleri üzerinde büyük bir yatırım yapmıyoruz zira ekonomik büyüme durgunlaşıyor. İnsanlar pazarın bu döngüsel kısımlarında biraz fazla heyecanlandılar ve bunun yanlış bir hamle olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl talep edilecek bir karşılık olacaktır. Marj çağrılarının potansiyel bir sorun olacağını düşünüyoruz” görüşlerine yer verdi.

Borsa uzmanı FED’in gün içerisinde başlayacak iki günlük politika toplantısının yatırımcılara önemli bir rahatlık sağlayacağı fikrinden de şüphe ediyor.

Wilson “Borsalar bir miktar satışa uğradı diye geri çekilmeyeceklerdir. Veriler sıkılaştırma sürecini durdurmak için yeterince kırılgan değil” dedi.

S&P 500 Endeksi Pazartesi gününü 4.410,13 puanda kapattı. Endeks 4 Ocak tarihinde ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin %8,5 oranında aşağısında. S&P 500 Endeksi’nin gün içerisinde kaydedeceği %1,5’in üzerindeki bir düşüş endeksin düzeltme bölgesine girmesi anlamına geliyor. Wilson yıl sonunda S&P 500’ün 4.400 puanda olacağını öngörüyor.

Wall Street’teki geri dönüş yatırımcı endişelerini dindirmedi

 

Borsa çöküşlerinden kazançla çıkmanın 8 yolu

 

Powell yatırımcıların endişelerini nasıl yatıştıracak?

 

ABD borsaları tam bir hafta sonra yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baba26 Ocak 2022 20:57

    Bu ihlas grubuna resmi dolandırıcılara kimse birşey demeyecekmi milletin parasına çökmüşler yıllardır 55 kuruş

  • FİNANSŞÖR25 Ocak 2022 17:20

    çokta şeyimde idi.

  • Borsacı Osman25 Ocak 2022 16:59

    Sen gel birde bizimkine bak neyle oynuyoruz gör,endek artı iki düşerken uçarak gidenler şimdi yeşil yakmaktan acizler peki neden? Neden olacak her yükselişde çakıyorlar malıda ondan,ortalamaları15 lirada fiyatı 50 lirada olan hisseye çakarlar bazılarının işine gelmesede gerçek bu hard core devam…!

  • Yorum25 Ocak 2022 16:47

    Bizim borsada ateşle oynayan şirketler. Varlıklarımıza göz dikmişler. Cesareti veren utansın. Endeks %2 ye dayanmış. Halkbank iki günde 5,64 ten 4,94 e düşerken en önde gördüğü en dip seviyeden seansı kapıyor. Hiçbir zaman en yüksek gördüğü seviyeden seans kapatmadı. İnsaf 400 den fazla hisse ve yatırım enstrümanı var. Arkadaş siz ne yaptınız ki yatırımcıya bu fiyatı layık görüyorsunuz. Yazıklar olsun.