E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları tam bir hafta sonra yükselişle kapandı---

ABD borsaları tam bir hafta sonra yükselişle kapandı

ABD borsaları tam bir hafta sonra yükselişle kapandı
25 Ocak 2022 - 00:59 borsagundem.com

Geçen haftanın tamamını ekside kapatan ABD borsaları pazartesi gününe de düşüşle başlamasına rağmen gün sonunu pozitif kapattı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, tamamını kayıpla kapadığı geçen haftayla paralel bir görünümde başladığı yeni haftayı gün sonunda pozitif seyre dönüşerek yükselişle kapadı.

Kapanışta Dow Jones Endeksi, 99.13 puan ve yüzde 0,29 oranında artışla gün sonunda 34.364,50 puana yükseldi.

S&P 500 Endeksi 12.19 puan ve yüzde 0,36 oranında artışla 4.410,13 puanla günü tamamladı. S&P 500 yükselişle kapanışı sayesinde düzeltm bölgesine girmekten de kurtulmuş oldu. 

Bir süredir düzeltme bölgesinde bulunan Nasdaq Endeksi ise 86.21 puan ve yüzde 0,63 artışla günü 13.855,13 puanla kapadı.

Jeopolitik risklere ilişkin kaygıların yanı sıra para politikasında daha hızlı sıkılaşmaya gidileceği beklentileriyle güne düşüşle başlayan endeksler, kapanışa doğru yükseliş gösterdi.

Rusya ve Ukrayna arasında artan gerilim ile ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikasında sıkılaşma hazırlığı, piyasalarda gün içinde oynaklıkla birlikte satışların da yoğunlaşmasında etkili oldu. Dow Jones endeksi sabah saatlerinde 1000 puanın üzerinde değer kaybederken, S&P 500 ile Nasdaq endeksleri yüzde 4'e yakın kayıp yaşadı.

Endeksler, kapanışa çok az bir süre kala perakende, enerji ve sanayi hisselerinin öncülüğünde ise toparlanma kaydetti.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre S&P 500 3 Ocak tarihindeki zirvesinin ardından yüzde 8,31 oranında gerileyerek düzeltme bölgesinin sadece yüzde 1,69 gerisinde kalmıştı. S&P 500 günü 1.69 ya da daha fazla oranda kayıpla kapaması halinde Nasdaq ile birlikte düzeltme bölgesine girecekti. 

10 YILLIK TAHVİL FAİZİ YÜZDE 1.77 SEVİYESİNDE

Geçen hafta yüzde 1,90 ile 2 yılın en yüksek seviyesini gören ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,77 seviyelerinde seyretti.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ocakta aylık bazda 2,7 puan azalışla 55'e düşerek 15 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ülkede hizmet sektörü PMI da ocakta geçen aya göre 6,7 puan azalışla 50,9'a inerek 18 ayın en düşük seviyesini gördü.

FED TOPLANTISI BUGÜN BAŞLIYOR

Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) ocak ayı FOMC toplantısı bugün başlıyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Çarşamba günü FOMC toplantısıyla ilgili yapacağı açıklama ve kurulun alacağı kararların politikada hemen hemen hiçbir ani değişiklik yaratmaması bekleniyor. Bununla birlikte, Fed, pandemi dönemindeki toparlanma sırasında son kırk yılda en çok yükselen enflasyonu dizginlemeye çalıştığından, bu toplantı muhtemelen Fed'in faiz artırımlarının başlangıcına yaklaştığını belirtmesi için bir zemin hazırlayacak. 

Piyasalar, Fed toplantılarının yanı sıra ABD'li büyük teknoloji şirketlerinin bu hafta açıklayacağı bilançoları da takip edecek.

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

ABD'de imalat sanayi PMI 15 ayın en düşük seviyesinde

 

ABD borsaları çöküyor mu?

 

Avrupa borsaları haftanın ilk gününde düşüşle kapandı

 

Borsada sert düşüş: Devre kesici uygulandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)