E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMichael Burry de yapay zeka odaklı ralliye kayıtsız kalamadı---

Michael Burry de yapay zeka odaklı ralliye kayıtsız kalamadı

Michael Burry de yapay zeka odaklı ralliye kayıtsız kalamadı
15 Şubat 2024 - 13:38 borsagundem.com

Michael Burry'nin hedge fonu Scion Asset Management, Amazon ve Alphabet hissesi satın aldı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarına hakim olan yapay zeka odaklı ralliye ABD’li yatırımcı Michael Burry’nin de kayıtsız kalamadığı görülüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’li efsane yatırımcı Michael Burry, bugüne kadar uzak durmayı tercih ettiği teknoloji şirketlerine yöneliyor.

44 milyon dolardan 95 milyon dolara

MarketWatch’tan Joseph Adinolfi’nin haberine göre, bir SEC dosyası, Michael Burry'nin hedge fonu Scion Asset Management'ın geride kalan çeyrekte bir düzineden fazla Alphabet ve Amazon hissesi satın aldığını ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz yıl S&P 500, Nasdaq-100 ve bir dizi yarı iletken hisse senedine karşı düşüş yönlü açığa satış pozisyonları tuttuğu bilinen ABD’li yatırımcı, görünüşe göre bu pozisyonların sonuncusunu da satarak dördüncü çeyrekte portföyüne daha fazla uzun pozisyon ekledi. Dünyanın en başarılı değer yatırımcılarından biri olarak kabul edilen Burry’nin böylelikle portföyündeki bireysel varlık sayısını 2023'ün ikinci çeyreğinden bu yana en yüksek rakam olan 13'ten 25'e çıkardığı görülüyor.

Burry, Crescent Energy ve Stellantis dahil olmak üzere önceki holding yatırımlarının bir kısmını elden çıkarırken American Coastal Insurance, Big Lots, Block, Bruker, Citigroup, CVS Health, MGM Resorts, Oracle ve Warner Bros Discovery dahil olmak üzere bir düzine başka şirket hissesi satın aldı. Yeni satın alımlar, Burry’nin hisse senedi değerlerinin 44 milyon dolardan 95 milyon dolara yükselmesine neden oldu.

Rota değişikliği

Burry'nin Amazon ve Alphabet gibi piyasa liderlerini satın alması, geçen yılın başlarında teknoloji liderliğindeki piyasa toparlanmasının uzun sürmeyeceği yönündeki uyarısı göz önüne alındığında dikkate değer bir gelişme kabul ediliyor.

Burry ayrıca Çinli e-ticaret devleri Alibaba ve JD.com’daki payını artırdı. Ancak Çin hisse senetleri bu yılın başında zor durumda kaldı ve bu da Wall Street'teki bazı kişilerin Çin borsasının üç yıllık düşüşün ardından nihayet dip seviyelere ulaştığına dair spekülasyon yapmasına neden oldu.

1990'ların sonlarında ve 2000’lerin ilk yıllarda oldukça başarılı bir değer yatırımcısı olarak ün kazanan Burry, Michael Lewis'in ‘The Big Short’ adlı kitabında anlatılan, 2000'lerin ortalarında ABD'deki konut balonuna karşı yaptığı büyük bahisle uluslararası üne kavuştu. Kitap daha sonra aynı isimle sinemaya da uyarlandı ve büyük beğeni topladı.

Burry’nin sahibi olduğu Scion Asset Management gibi hedge fonlarının SEC tarafından her üç ayda bir varlıklarını raporlaması gerekiyor. Anlık veriler yalnızca çeyreğin son günündeki varlıkları içeriyor, dolayısıyla verilerin Burry'nin portföyünün hala doğru bir resmini temsil ettiğinin garantisi bulunmuyor.

Michael Burry kısa pozisyonlarını kapattı

 

Michael Burry ralliyi açığa sattı

 

UBS'e göre borsa rallisinin devamı için gerekli 3 gelişme

 

Fundstrat: Yapay zeka rallisi 'balon' değil

 

Borsa rallisinin itici güçleri tersine mi dönüyor?

 

ABD’de teknoloji rallisini bitirecek 2 kâbus senaryosu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)