E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMichael Burry ralliyi açığa sattı---

Michael Burry ralliyi açığa sattı

Michael Burry ralliyi açığa sattı
15 Ağustos 2023 - 12:40 borsagundem.com

‘Big Short’ olarak da bilinen ABD’li yatırımcı Michael Burry, ikinci çeyrekte ABD borsalarında yine yüklü miktarda açığa satış yaptı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mortgage krizi sırasında yaptığı açığa satışlarla ünlenen ABD’li yatırımcı Michael Burry, şimdi de ABD borsalarını saran yapay zeka rallisinin karşısında yer alıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarında sene başından bu yana süren ve birçokları için sürpriz olarak nitelendirilen yapay zeka güdümlü ralli, birçok yatırımcıyı tam olarak ikna edememişti. İkna olmayan yatırımcılar kervanına şimdi ABD’li yatırımcı Michael Burry de katıldı.

S&P 500 ve Nasdaq 100

Marketwatch’tan William Watts’ın haberine göre, ‘Big Short’ ünvanlı ABD’li yatırımcı Michael Burry, ikinci çeyrekte açığa satış seçeneklerine yüklendi.

Mortgage krizi sırasında yaptığı açığa satışlarla ünlenen yatırımcı Michael Burry, ikinci çeyrekte S&P 500 ve Nasdaq endekslerini açığa sattı. Pazartesi günü ortaya çıkan portföyüne göre Burry, endekslerin düşmesi halinde servetine servet katabilir.

‘The Big Short’ isimli kitap ve filmde kendisinden ve yaptığı öngörülü yatırımlardan bahsedilen ABD’li yatırımcı Burry’nin portföyü sosyal medyada oldukça dikkat çekti. Ancak, bu tür veriler geçmiş tarihli olduğundan, bir yatırımcının portföyüne eksik bir bakış sunma riskini de içinde barındırıyor.

13-F kodlu portföy dosyalaması, Burry’nin hedge fon şirketi Scion Asset Management’ın 30 Haziran itibarıyla S&P 500'ü izleyen SPDR S&P 500 ETF Trust SPY'de 2 milyon açığa satış opsiyonuna sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca Burry, Nasdaq-100 NDX'i izleyen popüler Invesco QQQ Trust Series QQQ için de 2 milyon açığa satış gerçekleştirmiş gözüküyor.

Düşüş yönlü bahis

Satım opsiyonları (put options), sahibine, dayanak varlığı kullanım fiyatı olarak bilinen belirli bir fiyattan belirli bir süreye kadar satma hakkı veriyor ancak bu bir yükümlülük değil. Bu nedenle, satım opsiyonları, düşüş yönlü yatırımlar için popüler araçlar olarak kabul ediliyor. Satım opsiyonları, pozisyonları korumak için veya daha geniş bir stratejinin parçası olarak da kullanılabiliyor.

Whalewisdom'a göre Scion Asset Management'ın raporlanan varlıklarının yüzde 51'inden fazlasını SPY hisseleri oluştururken, 30 Haziran itibarıyla QQQ hisseleri de yüzde 42'den fazlasını oluşturuyordu. Ancak yatırımcıların yalnızca bir çeyreğin sonunda tutulan uzun pozisyonlarını açıklamaları gerektiğinden, portföy dosyalama verilerinin Burry’nin portföyüne dair tam bir resim sunmama ihtimali bulunuyor.

Şirketlerin elindeki varlıklar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na üç ayda bir yapılan 13-F dosyalamasında açıklanıyor. Belirli varlık türlerinde 100 milyon dolardan fazla yatırımı olan yöneticilerin, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na menkul kıymet varlıklarını listeleyen bir 13-F formu doldurmaları için çeyreğin bitiminden 45 gün sonrasına kadar süreleri bulunuyor.

S&P 500 bu yıl şu ana kadar yaklaşık yüzde 17 oranında yükselirken, Nasdaq-100 yaklaşık yüzde 40 oranında arttı. Ancak hisse senetleri, Temmuz sonundan bu yana S&P 500'ün yüzde 2'den fazla düşmesi ve Nasdaq-100'ün yüzde 3'ten fazla gerilemesi ile Ağustos ayına zorlu bir başlangıç yaptı. S&P 500, ikinci çeyrekte şu ana kadar yaklaşık yüzde 0,9 oranında yükselirken, Nasdaq-100’de ise düşüş daha yüksek seviyelere ulaştı.

Rallide ivme tersine dönüyor

 

Morgan Stanley: Yapay zeka güdümlü ralli güzellik yarışmasına benziyor

 

Wall Street rallisinin yakıtı tükendi mi?

 

Ralli kritik eşikte

 

Wall Street rallisinde dengeler değişiyor

 

Morgan Stanley: Borsa rallisi 2019 yılını anımsatıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)