E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto CEO’ları en kötü senaryoya mı hazırlanıyor?---

Kripto CEO’ları en kötü senaryoya mı hazırlanıyor?

Kripto CEO’ları en kötü senaryoya mı hazırlanıyor?
06 Aralık 2022 - 16:55 borsagundem.com

En kötü yıllarından birini geçiren kripto para endüstrisinde yaşanan işten çıkarmalar, daha kötü bir senaryonun masada olduğunu gösteriyor olabilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para endüstrisi yılbaşından bu yana devam eden sert ve uzun soluklu bir düşüşle karşı karşıya. Endüstrinin içinde bulunduğu durum ve art arda gelen kötü haberlerle sarsılan piyasada düşüşün devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yaşanan düşüş sonrası önde gelen kripto firmalarında işten çıkarmaların sayısı artıyor. Bu durum, kripto şirketi CEO’larının, şu ankinden daha kötü bir senaryoya hazırlandıklarını gösteriyor olabileceğinden endişe ediliyor.

Kraken, Bybit ve Swyftx

Bloomberg’den Philip Lagerkranser, Joanna Ossinger ve Suvashree Ghosh’un haberine göre, dijital varlıklar, endüstrinin en kötü düşüşlerinden birini yaşadığı bir yılı geride bırakıyor. Ancak son zamanlarda personel sayısında yapılan keskin azalma duyurularına bakılırsa, kripto yöneticileri daha kötü senaryolar için hazırlanıyor gibi görünüyor.

Son iki gün içinde kripto para borsaları Bybit ve Swyftx, çalışanlarının sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 35'ini işten çıkardıklarını bildirdi. Duyurular, daha büyük rakipleri Kraken'in benzer bir iş gücü azalması yoluna gittiği açıklamasından bir haftadan kısa bir süre sonra geldi.

Daha soğuk bir kış

Sam Bankman Fried ve FTX'in iflasının sektörü sarsmasıyla Bybit İcra Kurulu Başkanı Ben Zhou ve Swyftx İcra Kurulu Başkanı Alex Harper, sektörün karşı karşıya olduğu zorluklara ilişkin samimi değerlendirmelerde bulunuyor.

Çalışanlarına gönderdiği bir mesajda Harper, daha fazla ‘siyah kuğu benzeri olay’ olasılığından bahsetti ve ticaret hacimlerinin 2023'ün ilk yarısında ‘potansiyel olarak keskin bir düşüş’ yaşayabileceğini söyledi. Zhou ise, “Hem endüstri hem de piyasa açısından tahmin ettiğimizden daha soğuk bir kışa giriyor olmamız mümkün” dedi.

Kripto varlıkların piyasa değerindeki 2 trilyon dolarlık düşüşün bireysel yatırımcıları piyasadan uzaklaştırmasıyla ticaret hacimleri keskin bir şekilde düştüğü için borsalar, sektördeki krizin merkez üssünde yer alıyor. Ayrıca, FTX'in müşteri fonlarını Bankman-Fried'in ticari şirketi Alameda Research'ü desteklemek için kötüye kullanıp kullanmadığına ilişkin sorular da, merkezi piyasa alanlarına olan inancın kaybolmasına neden oluyor.

Swyftx CEO'su Alex Harper, “Ekibe az önce duyurduğumuz gibi, Swyftx'in FTX'e doğrudan maruz kalma durumu yok, ancak kripto piyasasında neden olduğu sarsıntılara karşı bağışık değiliz. Sonuç olarak, önümüzdeki yılın ilk yarısında küresel ticaret hacimlerinde yaşanması olası daha belirgin düşüşlere ve daha fazla siyah kuğu türü olay potansiyeli için en kötü durum senaryosuna önceden hazırlanmalıyız” şeklinde görüş bildiriyor.

Bitcoin 5 bin dolara düşebilir

Hack'ler, çöküşler ve iflaslarla geçen bir yılın ardından artık sektörü karamsarlık bulutları kaplıyor. Standard Chartered Küresel Araştırma Başkanı Eric Robertsen, paylaştığı bir notta, Bitcoin fiyatının gelecek yıl yaklaşık yüzde 70'lik bir düşüşle 5 bin dolara düşmesinin ‘sürpriz’ ama olası senaryolar arasında yer aldığını yazıyor. Bu, piyasadaki en yüksek hacme sahip kripto para olan Bitcoin’in Kasım 2021'deki neredeyse 69.000 dolarlık zirvesinin yüzde 90'dan fazla altına ineceği anlamına geliyor.

Dijital varlık yöneticileri arasındaki kaygıya rağmen, sektör için belki de en kasvetli tahmin, geleneksel finansın en büyük isimlerinden birinden geliyor. Uzun süredir kripto paralara şüpheyle yaklaşan BlackRock CEO'su Larry Fink, çoğu kripto şirketinin FTX'in yarattığı yıkımdan sağ çıkamayacağını beklediğini söylüyor.

Fink, 30 Kasım'da New York Times DealBook Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, “Aslında şirketlerin çoğunun ortada kalmayacağına inanıyorum” diyor.

Fidelity, Bitcoin alım satım hizmetini başlatıyor

 

FTX’in çöküşünden Bitcoin sorumlu tutulamaz

 

Bitcoin’e yatırım, dengeli bir portföy için şart

 

Goldman Sachs, kripto şirketlerine yatırım yapacak

 

Mobius, kriz sonrası Bitcoin tahminini açıkladı

 

Draper: Bitcoin fiyatı 250 bin doları geçecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)