E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFidelity, Bitcoin alım satım hizmetini başlatıyor---

Fidelity, Bitcoin alım satım hizmetini başlatıyor

Fidelity, Bitcoin alım satım hizmetini başlatıyor
30 Kasım 2022 - 14:14 borsagundem.com

Dünyanın en büyük finansal hizmet sağlayıcılarından Fidelity, yatırımcıları için Bitcoin alım satım hizmetini başlattı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında yaşanan çöküş ve art arda gelen kötü haberler, kripto paralara yönelik yatırım iştahını köreltmek yerine kabartıyor. Dünyanın en büyük yatırım bankaları ve finans kurumları kripto paralarla ilişkili hizmetlerini artırma yolunu seçiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para sektörüyle ilişkili yatırım kararı alan şirketler arasına dünyanın en büyük finansal hizmet sağlayıcılarından biri olan Fidelity de katılıyor.

Bekleyiş sona erdi

Bitcoin Magazine’de yer alan haber, Fidelity’nin bireysel yatırımcılar için Bitcoin alım satım hesabı açmaya başladığını belirtiyor. Habere göre, belirli kullanıcılara gönderilen e-postada, yatırımcıların Fidelity platformunda Bitcoin alım satımı için yeni erişime sahip oldukları bildiriliyor.

Gelişme, bu ayın başlarında bir bekleme listesi duyurulmasının ardından geliyor. The Block tarafından hazırlanan bir rapora göre, muhtemelen bekleme listesindeki bazı kullanıcılar, ‘beklemenin sona erdiğini’ belirten ve yeni platform sürümünü ayrıntılarıyla açıklayan bir e-posta almış gözüküyor.

Fidelity bir süredir Bitcoin endüstrisinde aktif şekilde faaliyet gösteriyor. Şirketin web sitesindeki verilere göre, şirket 2014 yılında Bitcoin madenciliğine başladı. Ayrıca, web sitesinde, Fidelity’nin Aralık 2021'de Kanada'da bir spot Bitcoin ETF'si başlattığı da belirtiliyor.

Eleştirileri de beraberinde getiriyor

Finansal hizmetler devinin Bitcoin'e olan ilgisi, eleştirileri de beraberinde getiriyor. Fidelity, kullanıcıların emeklilik fonlarını Bitcoin'e tahsis etmelerine izin veren bir plan sunduğu için ABD’li senatörlerinin incelemesine konu oluyor.

Aynı senatör grubundan benzer bir eleştiri, son mektuplarında “Fidelity Investments geleneksel finansın ötesine geçmeyi ve son derece istikrarsız ve riskleri giderek artan dijital varlık piyasasına girmeyi seçti” şeklinde ifadelerle yakın zaman önce de gelmişti.

Bitcoin düzenlemesi işareti mi?

Bu uyarılara rağmen, geleneksel finans topluluğu arasında Bitcoin'e olan ilgi artmaya devam ederken, Fidelity, Bitcoin'e balıklama dalmış gibi görünüyor. FTX'in çöküşüyle ​​ilgili son gelişmeler ve sektördeki oynaklığa yönelik artan ilgi göz önüne alındığında, hareketin özellikle ilginç bir zamanda geldiğine dikkat edilmesi gerekiyor.

Endüstri algısı bu kadar tehlikeli bir şekilde askıdayken, Fidelity gibi dev finans kurumlarının eylemlerinin neredeyse kesin biçimde Bitcoin düzenlemesinin geleceği için belli sonuçları olması bekleniyor.

SEC: Herhangi bir spot bitcoin BYF'sine onay vermedik

 

FTX’in çöküşünden Bitcoin sorumlu tutulamaz

 

Bitcoin’e yatırım, dengeli bir portföy için şart

 

Mobius, kriz sonrası Bitcoin tahminini açıkladı

 

JPMorgan kendi kripto cüzdanına sahip oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)