E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKorona virüs sonrası yükselecek sektör---

Korona virüs sonrası yükselecek sektör

Korona virüs sonrası yükselecek sektör
20 Nisan 2021 - 12:09 borsagundem.com

Korona virüs sonrası sağlık hizmetleri sektörü hisseleri, güçlü pozisyonuyla dikkat çekecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sağlık hizmetleri sektörü her zamanki gibi güçlü. Ancak son dönemlerde sağlık hisseleri oldukça farklı bir hikaye anlatıyor. Sağlık hisseleri yılbaşından bu yana %7 getiri sağladı. Bu oran ise S&P 500’deki toplam getiri olanının %5 gerisinde kalıyor. Küçük biyoteknoloji şirketlerinin yer aldığı endeks ise yılbaşından bu yana düşüşte, ancak benzer şekilde spekülatif olan diğer varlıklar yükseldi.

Bu düşük performans gayri safi yurtiçi hasılanın yaklaşık %18’ine denk gelen sağlık ekonomisinin, pandeminin neden olduğu bir yıl süren bozulmanın ardınan büyük oranda normale döndüğünü gösteriyor. İlk çeyrek bilanço sezonu güçlü bir başlangıç yapacak. UnitedHealth Group, ABD’nin en büyük halka açık sigorta şirketlerinden ve sektörün önde gelenlerinden. Şirketin perşembe günü yaptığı bilanço açıklamasında ilk çeyrekte bir önceki yıla kıyasla gelirlerin %9 büyüdüğü söyledi.

Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket şimdi hisse başına 18,10 ila 18,60 dolarlık kazanç elde etmeyi bekliyor. Bu seviye ise 2020’den yaklaşık %9’luk bir yükselişe işaret ediyor. Bu beklenti şirketin aldığı hisse başı 1,80 dolarlık zararı da kapsıyor. Bu zararın arasında ise korona virüs testleri, tedavi masrafları, yükselen işsizlik ve rutin muayeneleri aksayan hastaların zararları bulunuyor.

Sektörde anlaşmalar da güçleniyor. Geçtiğimiz hafta Thermo Fisher Scientific, ilaç test şirketi PPD’yi 17,4 milyar dolara hisse ve nakit karşılığında satın alacağını açıkladı. ABD düzenleyicileri ise AstraZeneca’nın, yatırımcıların beklediğinden çok daha erken Alexion Pharmeceuticals’ı satın almasına yeşil ışık yaktı. Olayın ardından Alexion hisseleri yükselişe geçti.

Sağlık sektörü yatırımcılar her zaman sigorta kapsamına, ilaç fiyatlarına ve diğer iş dünyası etkenlerine yönelik düzenlemelerdeki değişimlere karşı dikkatli olmalı. Bu alanda ise bazı belirsizlikler var. ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimi Gıda ve İlaç Dairesi’ne yeni bir başkan atayacak. Bununla birlikte sektörün uzun süredir devam eden yaşlanan nüfus gibi itici güçler de varlığını koruyor.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, korona virüs pandemisinin ortaya çıkması tüm sektörde önemli ölçüde finansal kayba neden oldu. Hastaneler bazı koşullarda önemli prosedürleri kenara koymak zorunda kalırken, bazı hastalar acil olmayan tedavilerini erteledi. Ancak bu gecikmelerden kaynaklanan birikmiş iş yükü, pandeminin hızı yavaşladıkça düşüş gösterecek.

Bununla birlikte korona virüsün pandemi sona erdikten sonra da kalıcı olma ihtimali yüksek. Testler, tedaviler ve aşılar gelecek yıllarda sektör için istikrarlı bir iş kolu olmaya devam edecek. Örneğin Pfizer CEO’su Albert Bourla korona virüs aşısı olan kişilerin, ek dozlar alması gerekebileceğini söyledi. Aynı zamanda sektörde değerlemeler de diğer sektörlere kıyasla oldukça makul.

Özellikle de piyasalarda sosyal medya kullanıcılarının yükselttiği hisseler ve kripto paralarla ilgili yüksek spekülasyonların hakim olduğu bir piyasada, sağlık sektörü hisselerinin değerlemeleri yatırımcılar için fırsat sunuyor.

Amerikalı yatırımcılar enflasyona hazır değil

 

Blackrock: Borsalarda yükseliş sürecek

 

Borsa rallisinde rotasyon alanı kalmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum20 Nisan 2021 16:06

    Gecek dönemde kovitten en çok etkilenen sektörlerde büyük sıçramalar olacak Turizim siğorta dışticaret taşıma

  • Yorum20 Nisan 2021 16:04

    Size buradan Bi uyarı yapayım covid 19 sonrası ilaç şirketleri ve ilaç dağıtım şirketlerinde büyük düşüş olur şu an covid 19 dan ölenlerin %90 ı kronik bir rahatsızlığı olan insanlar yani kalp böbrek akciger diyabet veya herhangi bir kanser hastası kovite yakalandığında ölüme olasılığı saglık lı bir kişiye göre çok çok daha yüksek böyle olunca ölenlerin %90 ı herhangi bir hastalığın ilacını kullanan kişiler yani bu ölümler ilaç tüketimini azaltıyor böyle olunca gün geçtikçe sağlık sektörünün ilaç gereksinimi azalıyor bu sebeple ilaç şirketleri gelecek yıllarda ilaç satışlarında düşüşler olur

  • Ciddimi20 Nisan 2021 12:16

    Yemin et inanalım