E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmerikalı yatırımcılar enflasyona hazır değil---

Amerikalı yatırımcılar enflasyona hazır değil

Amerikalı yatırımcılar enflasyona hazır değil
20 Nisan 2021 - 10:54 borsagundem.com

Korona virüs krizi sonrası ekonomik toparlanmanın etkisiyle ABD ekonomisi yüksek enflasyon dönemine hazırlanıyor. Ancak ABD’li yatırımcıların hisse tercihleri yüksek enflasyon dönemine uygun olmayabilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü kurumsal yatırımcı Richard Bernstein Amerikalı yatırımcıların enflasyon risklerini inkar ettiğini düşünüyor. Yatırım danışmanlığı firması Richard Bernstiein Advisors’un Kurucusu, CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu Bernstein CNBC’ye yaptığı açıklamada ABD borsalarındaki yatırımcı konumlanmasının enflasyon beklentileriyle uygun olmadığını söyledi.

Bernstein, “İnsanların hangi varlıkları tercih ettiğini düşünün. Uzun vadeli hisse senetlerine ilgi duyuyorlar. Bu onların yüksek enflasyona kötü bir biçimde hazırlandıklarını gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı yatırımcıların, uzun vadeli hisse senetleri veya büyüme odaklı hisseler gibi varlıkların geleneksel olarak 30 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri gibi hareket ettiğini unuttuklarından endişe ediyor. Bernstein bu gibi yatırımların ayı piyasasını gösteren ekonomik görünüm sırasında akıllıca olduğunu ancak ekonomide büyüme beklentileri varken bu tip yatırımların aynı anlamı taşımadığına dikkat çekiyor.

Bernstein, “Faiz oranlarının yükseldiğini görmeye başladığınızda ve insanlar ekonomi konusunda daha iyimser hale gelmeye başladığında, bu hisse grupları da düşük performans gösterir. Genel tahminlerden daha yüksek enflasyon oranlarına ulaşma olasılığımız nedir? Bunun olasılığının oldukça yüksek olduğunu düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Buna karşın teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi bu ay %5’lik bir yükseliş yakaladı. Borsa uzmanı, “İki yönlü tipte bir piyasa söz konusu. Borsanın olağanüstü derecede değerli bir kısmı var ve gerçekte de sağlam temel verilere dayanmıyor” dedi.

Bernstein'in teknoloji hisseleriyle ilgili sorunları korona virüs salgınından önce başladığını hatırlatıyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre borsa uzmanı iki yıl önce, teknoloji hisselerine yönelik yatırımcı hevesinin dot-com balonuna paralellik gösterdiğini söylemişti. Bernstein bu düşüncelerini desteklemeye devam ediyor.

Teknoloji hisseleriyle ilgili konuşan Bernstein, “Bu hisse grubu bana kalırsa bir bütün olarak düşük performans için hazırlanmış konumda. Bunu söylememin sebebi bu tip hisselerin güvenli liman olmasıdır. Pandemi süresince yatırımcılar için güvenli liman sağladılar. Ben de dahil olmak üzere bir çok kişiyi şaşırttılar” dedi.

Uzun yıllardır Wall Street’te çalışan ve bir dönem Merrill Lynch’in stratejisini yürüten ünlü yatırım uzmanı en az 12 aylık zaman diliminde yatırımcıları ekonomik açıdan hassas hisselere odaklanma konusunda teşvik ediyor. Bernstein sektör bazında, enerji, ham madde, bölgesel bankalar, düşük sermayeli şirketler ve emtia ile ilişkili gelişmekte olan piyasalar hisselerini tercih ettiğini açıkladı. Yatırım uzmanının söz konusu tercihlerinde bu sektörlerin değerinin altında olması sebebi yatıyor.s

Borsa rallisinde rotasyon alanı kalmadı

 

Blackrock: Borsalarda yükseliş sürecek

 

Bitcoin yasaklanacak, yasa dışı olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)