E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackrock: Borsalarda yükseliş sürecek---

Blackrock: Borsalarda yükseliş sürecek

Blackrock: Borsalarda yükseliş sürecek
20 Nisan 2021 - 09:46 borsagundem.com

Blackrock: Gelişen piyasa varlıkları 2021'e zor başlangıcın ardından yükseliş yolunda

Dünyanın en büyük yatırım fonu The BlackRock Investment Institute analistleri ekonomilerin yeniden toparlanmaya başlaması, ABD tahvil faizlerinde görülmeye başlanan istikrar ve görece ucuz değerlemelerin 2021 yılına zor başlangıcın ardından gelişen piyasa varlıklarını desteklemesinin beklendiğini kaydetti. 8 trilyon dolara yakın bir varlığı yöneten dünyanın en büyük fonunu yöneten uzmanlar başta emtia ihracatları olmak üzere gelişen piyasa para birimlerinde de yükseliş fırsatı görürken gelişen Piyasa hisseleri için de görüşünün pozitif olduğunu aktardı.

YAKIN VADEDE ZORLUKLAR VAR, AMA…

Kuruluşun değerlendirmesinde bazı gelişen piyasalarda virüs vakalarının yeniden ortaya çıkması, aşılama yavaşlığı ve artan enflasyon gibi yakın vadeli zorluklar olduğunun altını çizerken "Ancak bu durum anılan ülkeler için toparlanmayı ortadan kaldırmaz, yalnızca erteler" ifadelerini kullandı. BlackRock gelecek aylarda ABD tahvil faizlerinde ve dolarda daha fazla istikrar beklendiğinin de altını çizdi. "Bu ortamın gelişen piyasaların yerel para cinsi tahvillerini desteklemesini bekliyoruz. Değerlemeler yüksek getirili kağıtlar gibi diğer varlıklara göre daha cazip" yorumu yaptı.

Sert düzeltme ne zaman bitecek?

3 hissede ortakların payı azaldı

Bankacılıkta yükseliş için TL'nin güçlenmesi gerekiyor

Kısmi tepki alımı gelebilir

Kademeli satışlarla endeks dip seviyesinden kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)