E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHızlı ekonomik toparlanma borsalar için tehlikeli---

Hızlı ekonomik toparlanma borsalar için tehlikeli

Hızlı ekonomik toparlanma borsalar için tehlikeli
25 Şubat 2021 - 12:14 borsagundem.com

Ned David Research’e göre hızlı ekonomik toparlanma borsalar için iki tarafı keskin bir kılıç. Pandemide darbe alan sektörlerdeki şirketlerin hisseleri yüksek performans gösterirken büyüme hisseleri geride kalabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz altı haftada günlük korona virüs vakalarında görülen %72’lik düşüş, ABD ekonomisinin hızla yeniden açılmasına neden olabilir. Ned Davis Resarch’ün (NDR) çarşamba günü yayınladığı rapora göre, beklenenden hızlı gerçekleşen bir ekonomik toparlanma borsalar için iki tarafı keskin bir kılıç olacak. Yükselen faiz oranları, pandemiden en büyük darbeyi alan şirketlerin, fiyatları düşen hisseleri (değer hisseleri) yüksek performans gösterirken, büyüme hisseleri geride kalabilir.

Büyüme ve değer hisseleri arasındaki ilişki, yatırımcıların yükselen tahvil verimleri ve enflasyona yönelik endişelerinin artmasıyla birlikte bu hafta dikkat çekti. Finans ve enerji sektörlerindeki hisseler, teknoloji gibi büyüme sektörlerindeki hisselerin açık ara farkla önüne geçti.

NDR’den yapılan açıklamada, “sonuç olarak yükselen faiz oranları tüm piyasalardaki getirileri düşürebilir, çarpanlar baskılanabilir ve ekonomik toparlanma değer hisselerinin büyüme hisseleri karşısındaki uzun süredir beklenen liderliğini ortaya koymasını sağlayabilir” dendi.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) yakın gelecekte parasal genişleme politikasını sürdürme ihtimali yüksek olsa da, uzun vadeli faiz oranları yine de tarihin en düşük seviyelerinden yükseliş gösterebilir. 

Ve eğer hisse fiyatları ve tahvil verimleri arasındaki korelasyon negatife dönerse, bu durum NDR’ye göre “piyasaların yükselen tahvil verimlerini, enflasyona yönelik bir tehdit olarak gördüğü bir algı değişiminin sinyallerini verebilir.”

Business Insider’ın haberine göre, hızlı bir ekonomik toparlanma analistlerin beklediği güçlü bilanço toparlanmasını desteklerken, değerleme çarpanlarının rekor seviyelere yakın olmasıyla birlikte hata payı azalıyor. Bununla birlikte geçmişe bakıldığında, değerleme çarpanları genellikle bilanço büyümesi, hisse fiyatı büyümesinin önüne geçerken, boğa piyasalarının ikinci yılında düşüş gösteriyor.

NDR, “kovid vakalarındaki sert düşüş toplum ve ekonomi için harika. Ancak borsalar için ne kadar iyi olacağı, tahvil piyasasına bağlı” dedi. Araştırma şirketi ise orta vadede ABD hisseleri için boğa piyasası taraftarı bir tutum izliyor.

Analistlerden borsa yatırımcılarına "temkinli olunmalı" uyarısı

 

GameStop çılgınlığı geri döndü

 

Kurumsal yatırımcı Bitcoin’in yardımına koşuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)