E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGameStop çılgınlığı geri döndü---

GameStop çılgınlığı geri döndü

GameStop çılgınlığı geri döndü
25 Şubat 2021 - 10:57 borsagundem.com

ABD borsalarında Çarşamba günü GamesStop hisseleri yaklaşık bir aylık aradan sonra yeniden sert bir yükseliş kaydetti. Borsa uzmanları yükselişin nedeni olarak GameStop CFO’sunun istifa etmesini gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te Reddit çılgınlığı bir kez daha hayat buldu. GameStop hisseleri Çarşamba günü %104 oranında yükseldi ve seansın son saatinde aşırı volatilite nedeniyle işlemler art arda iki kez durdu. Günlük ortalaması 14,7 milyon olan işlem hacmi kapanış zili yaklaştıkça aşırı derecede arttı ve gün içerisinde 65 milyon hisse el değiştirdi. Sosyal medya platformu Reddit, hisse senetlerinin aktif bir şekilde tartışılması sonucu çevirim dışı oldu.

MarketWatch’un haberine göre GameStop’ın baş mali sorumlusunun Salı günü firmadan ayrıldığını açıklamasının ardından hisseler güne sınırlı bir düşüşle başladı, işlem hacmi artmadan önce kayıplarını telafi ederek sınırlı bir yükselişe geçti. Ancak ABD saatiyle 14:30’dan itibaren hızlı bir şekilde artan işlem hacmiyle birlikte hisse senedi fiyatları keskin bir yükseliş yakaladı.

GameStop hisseleri günü %103,9’luk yükselişle 91,71 dolardan kapadı. Söz konusu fiyat hisse senedinin 200 dolardan 90 dolara düştüğü 2 Şubat tarihinden bu yana yakalanan en büyük yükselişi işaret ediyor. Reddit içeriğindeki WallStreetBets başlığında toplanan perakende yatırıcıların spekülatif hamleleriyle yükselen GameStop hisseleri kapanış sonrası vadeli piyasalarda %40’tan fazla yükseliş gösterdi.

WallStreetBets yatırımcılarının bir diğer hedefiyse sinema salonu zinciri AMC hisseleriydi. AMC hisseleri normal seansta %18,1 yükseliş göstererek kapanışta 9,09 dolardan fiyatlandı. Kapanış sonrası vadeli piyasaların ilk 45 dakikasında AMC hisseleri %20’nin üzerinde bir artış daha gösterdi.

Reddit çöktü

GameStop ve AMC’ye büyük yatırımlar yapanlar için platform olma özelliği taşıyan Reddit’se Çarşamba günü öğleden sonra çevirim dışı oldu. Reddit’ten ABD saatiyle 13:00’da yapılan açıklamada kullanıcıların mesajlaşma platformuna giremediği ve sorusunun çözülmeye çalışıldığı belirtildi. Saat 14:00 itibariyleyse sorunun çözüldüğü belirtildi. WallStreetBets Twitter hesabından yapılan açıklamada ise platforma yapılan destek için teşekkür edilerek GameStop hisseleri üzerine yoğun bir tartışma yapıldığı mesajı paylaşıldı. Twitter mesajında, “Gençler yine Reddit’i bozdu” denildi.

Robinhood yeniden yükselişi durduracak mı?

Borsa uzmanlarıysa GameStop’ın yeniden yükselmesi üzerine sosyal medya hesapları üzerinden sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundular. Yatırım danışmanlığı firması Bone Fide Wealth’in Başkanı Douglas B. Boneparth Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Eğer ilk seferinde Robinhood’un GameStop ticaretini durdurmasını sevdiyseniz ikincisine bayılacaksınız” ifadelerine yer verdi. Robinhood yönetimi GameStop yükselişi sırasında bazı hisse senetleri işlemlerine sınırlama getirdikleri için yakın zamanda ABD Kongresi’nden özür dilemişti.

Boneparth Twitter hesabı üzerinden yayınladığı ikinci bir mesajda, “GameStop analistliğinden kripto uzmanlığına dönenlerin yeniden GameStop analistliğine dönme hızı gerçekten nefes kesici” ifadelerini kullanarak spekülatif ticareti destekleyen analistlere tepkisini ifade etti.

Robinhood Üst Yöneticisi Tenev GameStop için özür diledi

 

CFO istifa etti hisse iki katına yükseldi

GameStop’tan bu hafta içerisinde yapılan açıklamada Baş Finans Sorumlusu Jim Bell’in ayrıldığı açıklanmıştı. Perakende video oyunu satan şirket yeni CFO adayının “GameStop’un dönüşümünü hızlandırmaya yardımcı olacak yetenek ve niteliklere sahip olması” gerektiği bildirilmişti. CFO’nun istifasında firmanın en büyük yatırımcılarından Ryan Cohen’in etkili olduğu düşünülüyor.

Jim Bell’in istifasının ardından GameStop’ın tekrar yükselişe geçmesinin ardından ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Twitter üzerinden Jim Bell’i tiye alarak, “Sonunda GameStop hayata döndü! Ryan!!! Sanırım iyi haberleri CFO engelliyordu” açıklamasında bulundu.

Business Insider’ın haberine göre aktivist yatırımcı Ryan Cohen'in 2020'de şirketin büyük miktarda hissesini satın almasıyla birlikte GameStop'un yönetim kurulu üzerindeki baskısı artmıştı. Yatırımları sonucu şirketin yönetim kurulunda da yer alan Cohen Kasım 2020’de diğer hissedarlara bir açık mektup yazmış, şirketin CEO’su George Sherman’ı ve CFO Jim Bell’i diğer yöneticilerle birlikte eleştirmişti.

Kripto para borsalarında tarihi rekor

 

Powell korkuları giderdi, Wall Street coştu

 

Kurumsal yatırımcı Bitcoin’in yardımına koşuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)