E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFransa’nın en büyük üçüncü bankası, kripto piyasasında---

Fransa’nın en büyük üçüncü bankası, kripto piyasasında

Fransa’nın en büyük üçüncü bankası, kripto piyasasında
17 Ekim 2022 - 10:44 borsagundem.com

Société Générale, yan kuruluşu olan Forge aracılığıyla dijital varlık hizmetleri vermek için onay aldı.

Fransa'da 1864’te kurulan ve 2020 yılında varlıkları 2,2 milyar euro’yu aşan Société Générale bankası dijital varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek için düzenleyici onayı aldı.

COINTELEGRAPH'den Doğa Yurduneri'nin haberine göre, bankacılık devinin yan kuruluşu olan Société Générale Forge aracılığıyla dijital varlık saklama, satma ve bu varlıkların ticaretini yapma hizmeti verebileceği ifade edildi. Onay, Fransa’nın finans piyasası düzenleyicisi 'Autorité des Marchés Financiers’den (AMF) geldi.

Aktarılan detaylara göre; güncel olarak Fransa’da birçok girişim şirketi, dijital varlıklara yönelik saklama çözümleri bulmakta zorlanıyor. AMF’nin son hamlesi, dijital varlık yatırımlarını saklamak isteyen Fransız risk sermayesi firmalarının artık Société Générale’in hizmetlerini kullanabileceği anlamına geliyor. Bankanın geçen ay, kripto para tabanlı fonlar oluşturmak isteyen varlık yönetimi şirketlerine saklama hizmetleri sunacağını açıkladığı da biliniyor. Benzer şekilde; kripto saklama şirketi Metaco’nun, haziran ayında dijital varlıklarını genişletmek için Société Générale Forge ile iş birliği yapacağını duyurduğu ifade ediliyor.

Fransa'da milyonlarca dolarlık yatırım

Öte yandan; denizaşırı kripto şirketleri, bir süre önce Fransa’yı Avrupa’daki blokzincir teknolojileri için kilit bir merkez olarak görmeye başladı. Geçen hafta popüler kripto para borsası Crypto.com, ülkedeki faaliyetlerini genişletmek için Fransa’da 145 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu. Bu yatırımın, Crypto.com'un Avrupa merkezi olarak Fransa başkenti Paris’te bir üs kurmayı da kapsadığı ifade edildi.

Crypto.com ile birlikte Luno ve Binance gibi diğer denizaşırı kripto borsaları da yakın zamanda Fransa’da faaliyet göstermek için düzenleyici onayı almıştı. Binance ayrıca, nisan ayında ülkeye 97 milyon dolar yatırım yapacağını duyurmuştu.

İnsanların çoğu kripto parayı anlamıyor

 

Tarihin en büyük kripto hırsızlıkları

 

Kriptoda kapitülasyon dönemi sona mı eriyor?

 

Kripto para endüstrisi kalıcılığını kanıtladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)