E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKriptoda kapitülasyon dönemi sona mı eriyor?---

Kriptoda kapitülasyon dönemi sona mı eriyor?

Kriptoda kapitülasyon dönemi sona mı eriyor?
06 Ekim 2022 - 17:09 borsagundem.com

Bitcoin’de kısa vadeli maliyet tabanı, uzun vadeli maliyet tabanının altında seyrediyor. Bitcoin tarihinde dördüncü kez yaşanan bu durum, piyasanın döngüsel bir dibe ulaştığını gösteriyor olabilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geleneksel piyasalar için tam bir korku filmi gibi geçen 2022 yılı, kripto para piyasalarını da es geçmedi. Yüzde 70’in üzerinde değer kaybeden Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para büyük kayıplarla karşı karşıya kaldı. Endişeli bir ihtiyatlılıkla piyasaları izleyen yatırımcılar ise kapitülasyon döneminin yani ana düşüş trendinin, sona erip ermediğini öğrenmek için her işareti okumaya çalışıyor.

Utoday’den Alex Dovbnya’nın haberine göre, ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Ark Invest Analisti Yassine Elmandjra ise kripto piyasasının muhtemelen bu döngünün sonuna ulaştığını inanıyor ancak geleneksel piyasalardaki belirsizliğin, yeni bir yükseliş trendini engellediğini söylüyor.

Bitcoin tarihinde dördüncü kez yaşanıyor

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Elmandjra, kripto para piyasasının, Bitcoin'in net gerçekleşen kar zarar oranına dayalı olarak kapitülasyonunu tamamlama sürecinde olduğunu iddia ediyor. Yapılan ölçüm, tüm kripto para sahiplerinin net kar veya zarar büyüklüğünü hesaplıyor. Buna göre, Bitcoin’in kısa vadeli maliyet tabanının, tarihte dördüncü kez uzun vadeli maliyet tabanının altına düştüğü gözleniyor. Elmandjra'ya göre bu, piyasanın muhtemel bir döngüsel dibe ulaştığını gösteriyor.

Şimdilik, Bitcoin’in fiyatı, yatırımcı maliyet tabanını temsil eden 19.000 dolar ile 200 günlük haftalık hareketli ortalama olan 23.500 dolar arasında sıkışmış durumda. Elmandjra’ya göre bu, güçlü Bitcoin sahipleriyle olumsuz makro ortam arasında bir savaş olduğunu işaret ediyor.

Güçlü ABD doları, dünya para birimleri ve büyük Avrupa bankaları üzerinde baskı oluşturuyor, bu nedenle piyasalarda güçlü bir belirsizlik var. Ayrıca, Fed’in faiz oranlarını artırmaya devam etmesi de muhtemel gözüküyor.

Makro gelişmeler ve uzun vadeli yatırımcıları belirleyici olacak

Bu süreçte, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, uzun vadeli ve güçlü yatırımcılardan yararlanmaya devam ediyor. Uzun vadeli yatırımcı arzı, tüm ödenmemiş arzın yüzde 71.5'ine yükselmiş durumda.

Elmandjra, her iki taraftaki kararın Bitcoin'in orta vadede fiyat hareketi üzerinde büyük bir etkisi olacağını söylüyor. Elmandjra’ya göre, hash rate sıkıştırma döneminin sona ermesiyle madenci kapitülasyonunun tamamlanması da yeni bir yükseliş trendine katkı sağlayacak unsurlardan biri olarak öne çıkıyor.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin Salı günü itibariyle 20.000 dolar seviyesini geri kazanmayı başardı. Ancak bu son fiyat artışının 2020'den bu yana görülen en büyük S&P 500 rallisi tarafından körüklendiği düşünülüyor.

Bitcoin kritik sınırı aşma mücadelesi veriyor

 

Bitcoin piyasalardan ayrıştı, bu bir boğa piyasası işareti olabilir mi?

 

Bitcoin iki katına çıkabilir

 

Bitcoin yükselmek için savaşıyor, kar beklentinizi revize edin

 

Bitcoin hâlâ yatırım tercihi olabilir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Ekim 2022 08:13

    kapütülasyon olayı saçma geldi.. ama btc 23 üzeri sert tutunuşlar...30 üzeri sert tutunuşlar olursa hedef rekorlar olarak karşımıza gelir konuşulur... ama wodn ve sp ni,n ayı pıyasası , 2020 kasım ayı grafiksel alanı aşağı kırmsaı btc yide 18,14 gibi ortalama değerlere geri çekip yatay süründürebilir. Benim çalışmalarım bu yönde. sayfalarca yazmak yerine, özetim budur.

  • manyak herif06 Ekim 2022 23:38

    kapitulasyonun iyi bir şey oldugunu duşunuyorum.kapitulasyonlar az gelişmiş ve gelişmekte olan ulkeler için gereklidir.kapitulasyon kötu bişey olsa en başta kanuni sultan suleyman han bu işe girmezdi.

  • VATANDAŞLIK SATAN ANASINI DA SATSIN07 Ekim 2022 08:23

    ne alaka manyak 

  • Mucise Reis : )07 Ekim 2022 08:17

    Gelişmiş devlet, ekonomisi, kapütülasyon yaptırtarak yüzde 1i olmayan  zararı kabul edebilir. İthalat ve ihracat edebilir. Sen ihracat edemez isen tek taraflı bu kapütülasyon mal getirir zarar ederin. batarsın. kanuni dönem en iyi bolluk fakir olmayan osmanlı dönemi. sonrası çöküş, yıkılıp bitiş vb. ingilizler, fransızlar osmanlıya buharlı sistemler ile ucuz malıyetli tarım ürünleri buharlı gemilerle geldiğinde, osmanlı ilkel yöntemlerden çıkamadığı için iç üreten ve ekonomisi çökmüştür. buharlı gemilerle patatesler istanbula beliyor. Sen ilkel tarım ve kağnılar ile iç anadoludan istanbula kervanlarla patates getriyorsun. iç anadolu insanı zarar etti ve istanbula mal gelmedi çöküş dönemi kapütülasyonlarında...