E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDev borsa rotasyonunda lider teknoloji hisseleri---

Dev borsa rotasyonunda lider teknoloji hisseleri

Dev borsa rotasyonunda lider teknoloji hisseleri
13 Temmuz 2021 - 14:33 borsagundem.com

Yeni bir büyük borsa rotasyonu yaklaşıyor. Teknoloji hisseleri ise yeniden zirvede. Yatırımcılar son yılların en yüksek performans gösteren hisselerine geri dönüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyük teknoloji şirketlerinin hisseleri piyasaların geri kalanının oldukça üzerinde performans gösteriyor. Aylar süren durgun seyrin ardından grup bazı dev teknoloji isimlerinin rekor yükselişleriyle birlikte yeniden çıkışa geçti. Apple hisseleri cuma gününü rekor bir kapanışla sonlandırdı ve geçtiğimiz hafta içinde de ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Microsoft ve Amazon hisseleri de sırasıyla çarşamba ve perşembe günleri rekor seviyelere çıktı. Valley Forge Capital’ın kurucusu Dev Kantesaria, “güçlü organik büyüme ile tahmin edilebilir büyüme gösteren şirketler konusunda boğa taraftarıyım” dedi. Amazon hisselerinde yatırımları bulunduğunu söyleyen Kantesaria, “elbette büyük teknoloji şirketleri bunu yapmayı başaracak” ifadesini kullandı.

Wall Street Journal’ın haberine göre bazı yatırımcılar ve analistler ABD’nin ekonomik toparlanmasının güçlü momentumunu sürdürebileceği konusunda iyimserliklerini kaybettiklerini açıkladı. Geçtiğimiz hafta heyecan yaratmayan ekonomik veriler ve korona virüsün Delta varyantına yönelik korkular hisse ve tahvil piyasalarında volatiliteyi tetikledi. 12 Mayıs’tan bu yana S&P 500 endeksindeki %7,3’lük yükselişin yarısından fazlasını endekste yer alan sekiz teknoloji devi sağladı.

Amazon, Alphabet, Facebook, Microsoft, Netflix, Nvidia ve Tesla endeksin yeni yükselişler göstermesine neden oldu. Teknoloji hisselerindeki güçlü yükseliş ise yılın ilk dönemlerindeki piyasa yapısının sert bir şekilde farklılaştığını gösteriyor. Aylardır yatırımcılar hükümet tahvili piyasalarından kaçtı ve ABD ekonomisinin hızlı toparlanmasına devam etmesi halinde yükselişe geçecek şirketlerin hisselerine yöneldi.

Enerji şirketleri ile dev bankaların hisseleri ve diğer finans şirketleri tahvil getirileri düşüşe geçerken yükseldi. Ancak bu yatırım stratejisi son seanslarda geride kaldı ve bu yılın gözde hisselerindeki karmaşanın altını çizdi. Teknoloji hisselerinin son dönemde gösterdiği yükselişler ise 2020 yılında popülerleşen bir stratejinin geri dönüşüne işaret ediyor. Büyüme şirketlerindeki yükselişi perçinleyen ise düşen tahvil getirileri oldu.

Yatırımcılar Hazine tahvillerinden kaçarak 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisinin şubat ayından bu yana en düşük seviyesine ulaşmasına neden oldu. Düşük tahvil getirileri ise yatırımcıların ekonomi için durgun bir dönemde güçlü sonuçlar verme potansiyeli olduğunu düşündüğü teknoloji ve büyüme isimlerine yönelmesini sağladı. Bunun sonucunda da geçtiğimiz yılın büyük bir bölümünde etkili olan bir yatırım stratejisinin geri dönüşü tetiklendi.

Mellon Investments Baş Yatırım Uzmanı John Porter “piyasalarda yatırımcıların pozisyonlarına yön veren 10 yıllık tüm tahminleri boşa çıkardı ve bir rotasyon başlattı” dedi. Açıklamasının devamında, “endekslerin geneline baktığınızda oldukça sakin. Ancak yüzeyin altında çılgın değişimler gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Goldman Sachs analistleri yakın zamanda yaptıkları açıklamada yılın ikinci yarısında yavaşlayan ekonomik büyümenin büyüme hisselerini yükselteceğini söyledi. Ancak sektörde volatilite de bekleniyor. Şirket ekonomik büyüme oranının üçüncü çeyrekte artmasını ve 2021’in son dönemde yeniden düşüşe geçmesini bekliyor. Bu hafta yatırımcıların gözü enflasyon verilerinde ve JPMorgan Chase ve Goldman Sachs gibi bankaların bilanço açıklamalarında olacak.

Bu veriler hem ekonomik toparlanmanın gidişatına dair işaretler verecek hem de banka hisseleri gibi döngüsel hisselerin izleyeceği yolu gösterecek. Yükselen faiz oranları büyüme ve teknoloji hisseleri için problematik olabilir. Bazı yatırımcılar enerji ve finans sektörlerindeki şirketlerden oluşan değer hisselerinin yükselişlerini tamamlamadığını ve bu gruplarda rallinin görüleceğini düşünüyor.

Ancak birçok yatırımcı da toparlanmanın bir sonraki aşaması için pozisyon almaya çabalıyor. Yakın zamanda görülen değişim yılın ilk döneminde oldukça güçlü bir ralli sergileyen borsalar için bir test oluşturuyor. Eaton Vance Baş Yatırım Uzmanı Eddie Perkin, “bu piyasalardaki getirilerin daha zor erişilebilir olacağına işaret ediyor” dedi.

Bitcoin'de büyük gün pazar: Volatiliteye dikkat!

 

Citigroup’tan boğa yatırımcılarına uyarı

 

Bilançolar öncesi hisselerde rekor yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)