E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de büyük gün pazar: Volatiliteye dikkat!---

Bitcoin'de büyük gün pazar: Volatiliteye dikkat!

Bitcoin'de büyük gün pazar: Volatiliteye dikkat!
13 Temmuz 2021 - 14:23 borsagundem.com

Analist Michael van de Poppe, Grayscale tarafından kilidi kaldırılacak 40.000 BTC'nin piyasada yapacağı oynaklığa karşı uyardı!

Bitcoin (BTC) fiyatı son dnemde bir çok yatırım enstrümanında olduğu gibi, dar bir bantta sıkışmış durumda. Fırtına öncesi sessizliğin hakim olduğunu düşünen bir analist, bugünden itibaren başlayacak yüksek volatilite ihtimali üzerine değerlendirmede bulundu.

YouTube üzerinden piyasa değerlendirmesi yapan analist Michael van de Poppe, kurumsal yatırımcıların fiyata etki edebileceği sürece girildiğini açıkladı.

Videosunda Poppe, Grayscale tarafından serbest bırakılacak 40.000 BTC'ye dikkat çekerek Bitcoin fiyatındaki olası hareketleri masaya yatırdı. 

Yaptığı değerlendirmede analist, Bitcoin yatırımcılarının halen birikim sürecinde olduğunu belirterek, ani bir hareketin gelme ihtimaline vurgu yaptı.

Yaklaşık altı aydır Grayscale üzerinde kilitli olan 40.000 BTC'nin bugünden itibaren serbest bırakılacak olması, potansiyel satış ihtimalini doğuruyor.

Analist, ocak sonunda işlem yapan Grayscale yatırımcılarının, mayıs ayında yaşanan ani fiyat düşüşünün ardından ilk günkü fiyata aşağı yukarı geri dönmelerinin psikolojik etkisine değindi.

Ocak ile temmuz ayları itibarıyla Bitcoin fiyatı benzer seviyede olsa da, aradan geçen zamanda kurumsal yatırımcıların prim kaybının bulunduğunu söyleyerek, BTC fiyatındaki kaybın telafi edilmesi gerektiğini vurguladı.

33.000 dolar seviyesinin defalarca test edildiğini hatırlatan analist, 31.000 doların çok kritik olduğunu söyledi. Bu desteğin başarıyla savunulması durumunda daha yüksek tepe fiyatların elde edilebileceğini savundu.

Poppe, 31.000 doların aşağı yönde kırılması durumunda ise 24.000 dolara kadar gerilemenin mümkün olabileceğini ileri sürdü.

Grayscale Bitcoin Fonu (GBTC), 18 Temmuz Pazar günü itibarıyla 40.000 BTC'nin ikincil piyasalarda işleme konmasına izin verecek. Bu BTC'ler altı aydır kilitli durumdaydı.

Analistlerin bir kısmı, Bitcoin'lerin serbest bırakılmasıyla satış baskısının artacağını ileri sürerken, kimileri ise piyasaya güven aşılayacak hamlelerin de gelebileceğini düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)