E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBilançolar öncesi hisselerde rekor yükseliş---

Bilançolar öncesi hisselerde rekor yükseliş

Bilançolar öncesi hisselerde rekor yükseliş
13 Temmuz 2021 - 10:47 borsagundem.com

ABD hisseleri bilanço dönemi başlarken, rekor yükselişler gösteriyor. Yatırımcılar büyük bankalardan ve diğer şirketlerden gelecek bilanço açıklamalarını bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisseleri pazartesi günü bu hafta başlayacak olan bilanço açıklamaları öncesinde rekor seviyelere yükseldi. ABD’nin büyük şirketlerinin hisselerindeki yükselişler oldukça kapsamlıydı. S&P 500’de yer alan 11 sektörün dokuzunda yükseliş görüldü. Finans sektörü hisseleri %1’lik bir yükselişle lider oldu. Tüketici ürünleri ve enerji grupları ise düşüş gösterdi.

S&P 500 %0,3’lük yükselişle 15,08 puan artarak yılın otuz dokuzuncu rekor kapanışını gerçekleştirdi. Dow Jones %0,4 yükselirken, teknoloji hisselerinin ağırlıkta bulunduğu Nasdaq Composite %0,2 arttı. Üç endeks de cuma günü ulaşılan rekor seviyenin üzerine çıktı. Bilanço dönemi tüm hızıyla salı günü başlayacak ve yatırımcılar şirketlerin sonuçlarının hisse piyasalarındaki yüksek değerlemelerle tutarlı olup olmadığını değerlendirecek.

Wall Street Journal’ın haberine göre S&P 500 cuma günü gelecek 12 aydaki kazanç projeksiyonlarının neredeyse 22 kat üzerinde işlem gördü. Son beş yılda ise bu rakamın ortalaması 18 seviyesindeydi. Ölçüt niteliğindeki endeks 2021 yılının başından bu yana %17’lik ralli gördü. Analistler S&P 500’ün karlarının ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %64 yükseliş göstermesini bekliyor.

Bu büyüme oranı ise son on yılın en yüksek seviyesi olacak. Ancak yine de pandeminin iş dünyasını sarstığı ve karlarda sert düşüşlere neden olduğu bir yıl ile kıyaslanacak. Borsa yatırım fonları (ETF) sağlayıcısı Global X Araştırma ve Strateji Başkanı Jay Jacobs, “rakamlar oldukça çılgın görünecek ve kıyaslaması oldukça zor olacak” dedi. Açıklamasının devamında, “bu nedenle gelecek beklentileri bence bilanço açıklamalarından çok daha değerli olacak” ifadesini kullandı.

Salı günü bilanço açıklaması yapması beklenen şirketler arasında JPMorgan Chase ve Goldman Sachs bulunuyor. Analistler bilanço döneminin ekonomik toparlanmanın büyük bankalar için olumlu sonuçlar ortaya çıkardığının altını çizmesini bekliyor. Yine de önde gelen endeksler rekor seviyelerdeyken yatırımcılar potansiyel geri çekilmeler konusunda endişeli

Geçtiğimiz hafta cuma günü görülen rekor kapanış öncesinde hisselerde düşüşler görüldü. Aynı zamanda ABD’nin Hazine tahvili getirilerindeki düşüş de piyasaları büyümedeki yavaşlama konusunda endişelendirdi. Yatırımcılar korona virüsün yeni varyantlarının yayılımının endişelerin yükselmesinde etkili olduğunu söyledi. Legal & General Investment Management Çoklu Varlık Fonları Başkanı John Roe, “hisselerde algı boğa piyasası tarafında, ancak Delta varyantı bir engel oluşturuyor. Devam eden bir endişe de yeniden açılma sürecinin zorlaşması” dedi.

Bireysel hisseler arasında Virgin Galactic hisseleri 500 milyon dolarlık hisse satışı için anlaşmaya vardığını açıklamasının ardından %17 düşüş gösterdi. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre tahvil piyasalarında ise ölçüt niteliğindeki 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirileri %1,362’ye yükseldi. Getiriler ise bundan önceki iki hafta boyunca düşmüştü.

Verdence Capital Advisors Portföy Stratejisi Direktörü Megan Horneman, “tahvil piyasasında fiyatlarda yükselişi sürdürecek fazla katalizör yok” dedi. Açıklamasının devamında, “faiz oranlarında kademeli bir artış görüleceğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

ABD enflasyonu beklerken, dolar hafif yukarı yönlü

 

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verisinde

 

Asya piyasaları Wall Street rekorlarıyla yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)