E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu---

Çin Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu

Çin Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu
15 Ocak 2024 - 07:32 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası orta vadeli politika faizini (MLF) değiştirmedi ve finansal sisteme daha fazla nakit pompalamaya devam ederek ekonomiyi desteklemek için borçlanma maliyetlerini düşüreceği beklentilerini boşa çıkardı

Çin Merkez Bankası, zayıflayan yuanının merkez bankasının para politikasını sınırladığını ortamda, orta vadeli politika faizini (MLF) değiştirmedi.

Çin Merkez Bankası orta vadeli politika faizini (MLF) değiştirmedi ve finansal sisteme daha fazla nakit pompalamaya devam ederek ekonomiyi desteklemek için borçlanma maliyetlerini düşüreceği beklentilerini boşa çıkardı.

Çin Merkez Bankası, orta vadeli borç verme imkanı olarak adlandırılan bir yıllık politika kredilerinin oranını, ekonomistler arasında Ağustos ayından bu yana ilk faiz indirimini yapacağı yönündeki yaygın beklentilerin aksine yüzde 2,5'te tuttu. Ayrıca MLF aracılığıyla 995 milyar yuan (139 milyar dolar) teklif etti ve bunun sonucunda likiditeyi artıracak ve finansman talebinin karşılanmasına yardımcı olacak 216 milyar yuan net enjeksiyon sağlandı.

Çin Merkez Bankası yaptığı açıklamada, bankacılık sistemi likiditesini makul ölçüde bol tutmak amacıyla finansal kurumlardaki nakit talebini tamamen karşılamak için gerçekleştirdiğini belirtti.

FED’in faiz indirimleri başka bahara mı kaldı?

 

Enflasyon rakamları Fed’in faiz indirimi hamlesini zora soktu

 

Deutsche Bank: Borsa boğaları faiz indirimi beklentilerinde abartıya kaçmamalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)