E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’ın ortağından GameStop yatırımcılarına sert sözler---

Buffett’ın ortağından GameStop yatırımcılarına sert sözler

Buffett’ın ortağından GameStop yatırımcılarına sert sözler
25 Şubat 2021 - 16:54 borsagundem.com

Buffett’ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway’in Başkan Yardımcısı Charlie Munger GameStop yatırımcılarını “kumarbaz zihin yapısında” olan kimseler ifadeleriyle tanımladı. Munger bu tip yatırımlardan komisyon alan şirketleri suçladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın uzun süreli iş ortağı ve Berkshire Harhaway’in Başkan Yardımcısı Charlie Munger Yahoo Finance’e verdiği röportajda GameStop benzeri hisselere yönelen perakende yatırımcılarla ilgili sert ifadeler kullandı.

Munger röportajında, “Borsalardaki çılgınlık bu yeni kumarbazlardan komisyon ve diğer gelirleri alan insanlarla besleniyor ve tabii ki işler olağanüstü noktaya vardığında açığa satış sıkıştırmaları gibi durumlarla karşılaşıyorsunuz. Hisse senetleriyle kumar oynamayı destekleyen bir kültürümüz olması gerçekten aptalca ve bunu yapan insanların yarış bahisçisi gibi bir akıl yapısı var. Sonuç olarak tabii ki bu borsalarda sorun yaratıyor” ifadelerine yer verdi.

Açık sözlülüğüyle ünlü olan Munger söz konusu yorumlarında bir ay önce Wall Street’i saran GameStop krizine atıfta bulunuyor. Sosyal medya platformu Reddit üzerinden organize olan yatırımcılar profesyonel yatırımcıların açığa satış uyguladığı hisse senetlerine yönelmiş ve dev fon şirketlerini zarara uğratmışlardı.

Söz konusu kriz geçtiğimiz hafta ABD Kongresi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yapılan duruşmayla sonuçlandı. Robinhood Ocak ayında Reddit platformunda popüler hale gelen GameStop ve AMC gibi hisseler üzerinde sınırlama uygulamasını savundu. Robinhood CEO’su ABD Kongresi’ne verdiği ifadelerde hisse senetlerine koyduğu sınırlamalar nedeniyle özür diledi.

Ancak geçtiğimiz gün GameStop ve AMC hisseleri tekrar harekete geçti. GameStop hissesi bir günde %103,94 oranında değer kazanırken AMC hissesi %18,5 oranında artış gösterdi. GameStop hisseleriyle birlikte artan işlem hacmi nedeniyle ABD borsaları seansın son saatlerinde iki kez durakladı.

GameStop çılgınlığı geri döndü

 

Yüzde 50 yükselmesi beklenen hisse

 

Pandeminin merkezindeki hisselere boğa piyasası geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yatırım akıllı adam işi09 Mart 2021 18:45

    Sayın munger haklı bu tarz işlere yönelenler çapulcular kumarbazlar bunlar orada gamestop alıyor biz de tazekuru gıda alıyor sonra hepsi birleşip bitcoin bunlar kara cahil insanlardır

  • Hakkı haktanır25 Şubat 2021 23:30

    Müesses sömürücüler epeyce kaygılanmışlar, korkunun ecele faydası yok, cin şişeden düzenleri yıkılacak, madem borsalar/hisse senetleri yatırım yeri, açığa satış zerre kadar yatırıma benziyor mu? Alısın güvendiğin hisseyi, yükselirse kazanırsın, temettü verir kazanırsın. Yatırım budur.

  • Baykuş25 Şubat 2021 19:33

    Paranız demek ki o kadar güvenli değil hemen tehdit ediyor'sunuz siz hegmonya'nızın sonu geliyor

  • Kaçan Grup25 Şubat 2021 17:13

    para babaları