E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYüzde 50 yükselmesi beklenen hisse---

Yüzde 50 yükselmesi beklenen hisse

Yüzde 50 yükselmesi beklenen hisse
25 Şubat 2021 - 11:50 borsagundem.com

Geçtiğimiz iki yılda değerini dörde katlayarak 100 milyar dolara ulaşan Snap’in iki yılda 200 milyar dolar değere ulaşabileceği belirtiliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz iki yılda değerini dörde katlayarak 100 milyar dolara ulaşan Snap’in iki yılda 200 milyar dolar değere ulaşabileceği belirtiliyor.
Şirket, 2017'de halka açılmasından bu yana ilk Yatırımcı Günü'nü Salı günü gerçekleştirdi. Bu toplantılar, halka açık işletmelerin gelecek planlarını ana hatlarıyla belirleyip beklentileri belirleme zamanı olan kurumsal dünyada çok yaygın bir uygulama. 

Şirket, analistlerin kabaca takip eden üçünü açıkladığını düşündüğü bir dönem olan "önümüzdeki birkaç yıl" içinde gelirin % 50 veya daha fazla artabileceğini düşünüyor. Snap’in 2020’deki 2,5 milyar ABD Doları'ndan satışlarını bu yıl 4 milyar ABD Doları'na yaklaştıracak ve 2024’e kadar 10 milyar ABD Doları'nı aşacaktı. 

TikTok ile rekabet etmeyi amaçlayan, kullanıcı tarafından oluşturulan bir içerik beslemesi olan Spotlight, geçen ay 100 milyon aktif kullanıcıya ve 175.000 gönderime sahipti. Ayrıca Snapchat'in yeni bölümü için güçlü bir başlangıca işaret ediyor. En önemlisi, Spotlight büyümeye devam ederken Snap, en kazançlı reklamlarını oraya yerleştirebileceğini ve bu da gelirde önemli bir artış olacağını umuyor.

Snap’ın harita özelliği, en az konuşulan özelliklerinden biridir, ancak şirket, uygulamasının coğrafi konum kısmının, çok sayıda küçük ve orta ölçekli işletmeyi Snapchat’e nasıl çekeceği olduğunu düşünüyor. Halihazırda platformda 35 milyon işletme var. Bu tür şirketleri platformuna eklemek, elbette, Facebook'un 2010'larda kitlesini ve gelirini artırmasına yardımcı oldu.

Şu anda Snap, yaklaşık 40 kat satışla 70 doların üzerinde bir hisse senedi olarak alınıp satılıyor, bu da yatırımcıların büyük ölçüde büyümesini bekledikleri bir şirket için önemli ölçüde ödeme yapmaya istekli olduklarının bir göstergesi. Snap için bu çatı değerlemesini sürdürmek zor ama imkansız değil. Daha ihtiyatlı bir varsayım, satışların 20 katı olabilir, yaklaşık olarak son iki yılda hisse senedi tarafından getirilen ortalama değerleme. 20 kat satışla Snap, 2025 yılına kadar 200 milyar dolarlık bir şirket olabilir ve şirketin yapabileceğini düşündüğü şekilde gelirinin 10 milyar dolardan fazla artacağını varsayar. Bir Cowen analisti olan John Blackledge, Snap gelirinin 20 milyar doları geçtiğini gördüğünde, 2026'ya kadar tahmin yaptı ki bu, piyasa değerinin 400 milyar dolara yaklaşabileceği bir nokta.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)