E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPandeminin merkezindeki hisselere boğa piyasası geliyor---

Pandeminin merkezindeki hisselere boğa piyasası geliyor

Pandeminin merkezindeki hisselere boğa piyasası geliyor
25 Şubat 2021 - 13:56 borsagundem.com

Kovid-19 pandemisi boyunca en büyük zararı gören hisseler ekonomik toparlanmanın etkisiyle boğa piyasasına girebilir. Ancak bu aynı zamanda teknoloji hisselerinin liderliğinin sonu anlamına geliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de teknoloji şirketlerinin ağırlıklı olduğu Nasdaq Endeksi’ndeki düşüş daha yeni başlamış olabilir. Yatırım danışmanlığı firması Fundstrat Golabal Advisors’ın Kurucusu ve Araştırma Birimi Başkanı Tom Lee CNBC’ye verdiği röportajda borsalarda büyük çaplı bir değişim rüzgarının başladığını söyledi. Lee, büyük teknoloji şirketlerinin ekonomik açıdan hassas hisseler karşısında çok daha kötü performans göstereceği bir döneme girildiği konusunda uyardı.

Borsa uzmanı yatırımcılara pandemiden en çok zarar gören hisselerdeki yatırımlarını iki katına çıkarmalarını tavsiye ediyor. Lee’nin öngörülerine göre söz konusu hisseler ekonominin yeniden açılmasıyla birlikte kâr getirecek bir pozisyonda duruyorlar.

Lee röportajında, “İster sanayi ister enerji ya da turizm veya kurvaziyer sektörleri olsun bu şirketlerin büyük çoğunluğu kapandı ve giderlerini kıstılar. İşletme maliyetlerinden elde edecekleri kaldıraçlar hepimizi şaşkına çevirecek” görüşlerine yer verdi.

Geçtiğimiz yıl büyük teknoloji hisseleri gibi büyüme hisselerinin ticareti borsaların en büyük kazananlarını oluşturmuştu. Nasdaq Endeksi %44 yükselirken teknoloji odaklı en büyük şirketleri takip eden Nasdaq 100 Endeksi %48 oranında bir ralli yakaladı.

Yatırımcı kalabalığının oluştuğu söz konusu hisseler Lee’ye göre fazla pahalılaşmış konumda. Lee, “Bu şirketler çok fazla para kazandı ve bu kurumsal açından önemli. Ancak bu ticaret aynı zamanda gerçekten kalabalık hale geldi. Pandeminin merkezindeki gruplara göre çok daha pahalı konumdalar” ifadelerini kullandı.

Bunun da ötesinde borsa uzmanı yükselen faiz ortamının borsa için yeni bir meydan okuma oluşturduğunu belirtiyor. Lee, “Büyüme hisseleri de iyi gitmiyor. Gerçekten de demirbaş ağırlıklı, döngüsel, ekonomik açıdan hassas şirketlerde olmak isteyeceksiniz ve biz bu ticarete pandeminin merkezindeki hisselerin ticareti diyoruz” açıklamasında bulundu.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin geçen yılın sonlarında Kovid-19 aşılarını onaylamaya başlamasıyla ekonomik büyümeyle ilişkili olan hisselere dönüş çok daha fazla para çekmeye başladı. Lee artık bu yarışa girilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulunuyor.

Borsa uzmanı, “2021’deki yükselişi gerçekten yakalamak isteyenler için pandeminin merkezindeki hisselere yatırım yapmalarına emin olma konusunda çifte aciliyet söz konusu” dedi. Lee ekonomik toparlanma sürecinde en fazla yararlanacak sektör olarak enerji sektörünü vurguluyor.

Lee konuyla ilgili açıklamasında, “Pandeminin merkezindeki hisseler arasında pandeminin merkezi enerji sektörü” ifadelerini kullandı.

Borsalar için boğa piyasası öngörülerini koruyan Lee borsalarda liderliğin el değiştirmesiyle teknoloji hisselerinin yıllarca devam edecek bir düşüş süresine girebileceğini iddia ediyor.

Lee röportajının sonunda, “Bu topyekûn bir neslin hamlesi olabilir. Önümüzdeki 10 ila 20 yıl arasında hüküm sürecek bir durumun ilk iki ayı içerisindeyiz” öngörüsünde bulundu.

GameStop çılgınlığı geri döndü

 

Kurumsal yatırımcı Bitcoin’in yardımına koşuyor

 

Yüzde 50 yükselmesi beklenen hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)