E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBuffett: Bitcoin Las Vegas kumarhaneleri gibi---

Buffett: Bitcoin Las Vegas kumarhaneleri gibi

Buffett: Bitcoin Las Vegas kumarhaneleri gibi
13 Nisan 2023 - 11:15 borsagundem.com

Warren Buffett Bitcoin’i Las Vegas’taki kumarhane oyunlarına benzetti. Efsane yatırımcı kripto yatırımlarını insanların hayatları boyunca yaptığı “aptalca şeylerden” biri olduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett çarşamba günü verdiği bir röportajda Bitcoin’e ve kripto para piyasalarına dair görüşlerini dile getirdi. Buffett kriptonun hayatı boyunca gördüğü kumar yatırımlarına benzediğini söyledi.

Buffett CNBC’deki röportajında, “Hayatım boyunca insanların aptalca şeyler yaptığını gördüm. Ve bunu gerçekten anlıyorum. İnsanlar loto oynamayı seviyor. Yarın çok daha fazla para kazanabilecekleri fikrini seviyorlar” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Buffett kripto paralara yönelik karamsar görüşlerini daha önce de dile getirmişti. 92 yaşındaki yatırım efsanesi Bitcoin’in son dönemde yakaladığı ralliyi de küçümsedi.

Röportaj sırasında CNBC’den Andrew Ross Sorkin Bitcoin’in tam olarak ne zaman “bir şey” haline gelebileceğini sordu. Sorkin Bitcoin’in 15 yıldır varlığını sürdürdüğünü ve salı günü Haziran 2022’den bu yana en yüksek seviyesi olan 30 bin doların üzerine çıktığını hatırlattı. Sorkin aynı zamanda bazı sektör uzmanlarının diğer yatırım seçenekleriyle kıyaslandığında Bitcoin’i güvenli liman olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Ancak Buffett kripto yatırımlarını 1950’lerde Las Vegas’ta balayındayken tanık olduğu kumar oynayan insanlarla karşılaştırdı.

Efsane yatırımcı, “Akılsızca bir şeyler yapabilmek için binlerce mil uçmuş olan tüm bu insanlara baktım. Zarların sıcak olduğunu ya da bunun gibi şeyleri düşünüyorlardı. Ve ben de eğer insanların yaptığı buysa ben bu ülkede zengin olacağım diye düşündüm. Yani daha akıllı olabilirdim” dedi.

Buffett, “İnsanlar ne iş yaptıklarını bilmedikleri yan komşuları daha fazla para kazanıyorsa gerçekten çılgına dönüyor. Sadece orada oturuyorlar ve eşleri onlara, ‘Neden onlar ikinci bir araba alıyorlar da biz alamıyoruz ve biz bütün bunları kaçırıyoruz’ diyor. Kumar içgüdüsü oldukça güçlü bir şeydir” ifadelerine yer verdi.

Bitcoin perşembe günü itibariyle 30.099 dolardan işlem görüyor. Dünyanın en büyük kripto para birimi Kasım 2021’deki 65.000 dolar zirvesinden hâlâ çok uzakta.

Ünlü yatırımcıdan şok suçlama: Buffett manipülasyon yapıyor

 

Buffett banka krizinden ne kadar kaybetti?

 

Bitcoin'e enflasyon dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)