E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar boğa piyasasının henüz yüzde 50’sinde mi?---

Borsalar boğa piyasasının henüz yüzde 50’sinde mi?

Borsalar boğa piyasasının henüz yüzde 50’sinde mi?
29 Şubat 2024 - 10:40 borsagundem.com

Uzmanlar, ABD borsalarındaki mevcut boğa piyasasının henüz yüzde 50’sinde olunduğunu söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarına damga vuran yapay zeka rallisinin devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Bazı uzmanlar ise rallide henüz yolun yarısında olunduğunu öne sürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Ned Davis Research, borsanın tarihsel ortalamaya dayalı mevcut boğa yükselişinin yalnızca yüzde 50'sinde olduğunu iddia ediyor.

344. işlem günü

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Ned Davis Research'ün paylaştığı nota göre, hisse senetlerindeki mevcut boğa piyasası yalnızca 344. işlem gününde ve bu durum hisse senetlerinin öngörülebilir gelecekte de yükselmeye devam edebileceğini gösteriyor. Boğa piyasasının ortalama uzunluğu 694 işlem günü olduğunda, bu durum NDR'ye göre, geçmişe bakıldığında Hisse senetlerindeki mevcut yükselişin yalnızca yarı yolda olduğunu gösteriyor.

Firma, S&P 500'ün yüzde 20'lik bir düşüş olmadan devam edeceği süreyi ölçen bir duyarlılık tablosu oluşturuyor. Bu, hisse senetlerinin ayı piyasasında olup olmadığını tespit etmek için en sık kullanılan eşik olarak öne çıkıyor.

Boğa piyasası 2027 yılına kadar sürebilir

NDR kıdemli portföy stratejisti Pat Tschosik, “Düzeltme grafiklerindeki düşüşlerine boyutuna hızlı bir bakış, bir endeksin yükseliş ya da düşüş yönündeki mevcut seyrinin geçmişe kıyasla görece ‘daha uzun süre’ devam edip etmediğini anlamamızı sağlıyor. S&P 500'ün mevcut durumuna hızlı bir bakış, nispeten küçük bir düşüş gösteriyor; bu da mevcut rallinin uzunluğunun henüz aşırı bir seviyede olmadığı konusunda rahatlık sağlıyor” diye yazıyor.

Yatırımcılar, NDR'nin hisse senedi piyasasının içinde olduğuna inandığı uzun vadeli boğa piyasasının ortalama uzunluğunu dikkate aldığında görünüm daha da iyimser hale geliyor. Uzun süreli boğa piyasaları ortalama 1.105 gün sürüyor, bu da mevcut boğa yükselişinin yaşam döngüsünün yalnızca yüzde 30’unda olduğunu gösteriyor. Bu durum ise, şu anki boğa piyasasının en az 2027 yılına kadar sürebileceğini ortaya koyuyor.

Wall Street rallisi ‘balon’ mu, gerçek mi?

 

Muhteşem Yedili rallisi internet balonundan çok farklı

 

JPMorgan'a göre borsa rallisini zayıflatacak 3 neden

 

Muhteşem Yedili’nin hegemonyası borsalar için risk mi?

 

Hisse senedi yatırımcılarının önceliği Fed değil yapay zeka

 

JPMorgan: Güven arttı, hisse senedi piyasaları güçleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)