E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de sert yükseliş---

Bitcoin’de sert yükseliş

Bitcoin’de sert yükseliş
01 Mart 2022 - 10:17 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal hareketinin ardından açıklanan yaptırımların kripto para birimlerine yarayacağı spekülasyonuyla Bitcoin Temmuz ayından bu yana en hızlı yükselişini kaydetti.

Kripto paralarda yaptırım rüzgarı: Bitcoin’de sert yükseliş

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal hareketinin ardından açıklanan yaptırımların kripto para birimlerine yarayacağı spekülasyonuyla Bitcoin Temmuz ayından bu yana en hızlı yükselişini kaydetti.
Rusya'ya karşı sert yaptırımların getirilmesi sonrasında kripto paralarda sert yükseliş görüldü. Bitcoin son iki günde yüzde 15'in üzerinde artışla 44 bin doların üzerini gördü.
Ukrayna'daki savaşın başlamasıyla birlikte düşüşe geçen kripto paralarda tablo tersine döndü.
Rusya’ya karşı sert ekonomik yaptırımlar sonrasında kripto paraların yaptırımları aşmada kullanılıp kullanılmayacağı gündeme gelirken, son iki günde kripto paralarda yüzde 15'i aşan yükselişler görüldü.

Bitcoin son iki günde yüzde 15'in üzerinde artışla 44 bin doların üzerini gördü. Bitcoin, Pazar günü 37 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti.

Pazar günü 2 bin 600 doların altını gören Ethereum'da da bugün 2950 dolar seviyesinin üstü görüldü.

Pazar günü 71 dolar sente kadar gerileyen Ripple, bugün 78 sentin üzerini gördü.

RUBLE-TETHER İŞLEM HACMİ 29,4 MİLYON DOLARA ULAŞTI

Öte yandan, kripto para borsalarında işlem gören ve sabit koin olarak doların ikamesi olan Tether'e Rusların ilgisi arttı.

Reuters’ın haberine göre, Rus rublesi dün yaptırımlar nedeniyle tarihi düşüş yaşarken, Rus rublesi-Tether işlemlerinde hacim bu yılın zirvesine yükseldi.
Oslo merkezli dijital varlık araştırma şirketi Arcane Research’in aktardığına göre, dün ruble-Tether işlem hacmi 29,4 milyon dolara ulaştı. Bu rakam, bir hafta önceki rakamların yaklaşık üç katı seviyede bulunuyor.

KRİPTO YAPTIRIMLARI DELEBİLİR Mİ?

Bir ülkenin SWIFT'den çıkarılması, kilit bankaların küresel finansal sistemden büyük ölçüde kopacağı anlamına geliyor. Moskova'nın SWIFT'den dışlanması sonrası Rus bankaları, diğer ülkelerdeki bankalarla güvenli bir şekilde iletişim kurmak için alternatif yollar arayacak. Bu alternatif yollardan bazıları Rusların kendi kurdukları ödeme sistemi.

Ancak bu ödeme sistemlerinin yanında batılı güçler yaptırımların kripto aracılığı ile de delinebileceğinden endişe ediyor. Analistlerse kriptonun merkezi olmayan yapısının dijital varlıkları tamamen kesmeyi zorlaştıracağını söylüyor.

Bitcoin’de satış baskısı bitti mi?

 

Bitcoin’de büyük kayıp!

 

Testi geçemeyen Bitcoin alamayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)01 Mart 2022 10:57

    Devler arası nft satışları başlasın, herkes alacak-vereceklerini  saçma sapan resimler üzerinden rahatlıkla yapabilecek. kurulan paravan bağlantılı firmalar ile, vergisi alanlar, ülkeler, üs olacak Yani, Rusyanın  eskiden reel altın ı. gemilerde mücevher,gizlerlerdi bir kaç noktaya, sonra ödemeyi gayri resmi bu parçalar ile yaparlardı. Okyan bilir zaten :D neyse, Fazlasını yazmıyım okumayanlar vardır fikir olmasın :D ..Şimdi coinler ile bu işer olacak belli oldu. Ama ben sadece vergi aalırım diyen , İngiltere ekonomik modeli vergi kaçaklarını nasıl kapatacak ? bu modeller ilerledik.çe bilinen ekonomik sistem, devletlerin bedavadantahsil etitği modeller ciddi sıkıntı yaşayacak ilerleyen 5 yıllar 10 yıllar sonra diyim. herkes vergisiz ülkelere gidip orada paravan fırma kurup işleri yürütebilecek. İktisad bilinenleri, ciddi değişecek. değişime uyum sağlayamayan problem çözücü dinazor ülkeler yara alacak... Rusya ambargosunda bunu gördük. rusya bu sistemleri geliştirecek mecbur