E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin 30 bin dolara mı düşecek?---

Bitcoin 30 bin dolara mı düşecek?

Bitcoin 30 bin dolara mı düşecek?
12 Nisan 2022 - 16:38 borsagundem.com

BitMEX Kurucusu Arthur Hayes Bitcoin’in Haziran ayında 30 bin dolar seviyesine gerileyebileceğini söyledi. Hayes kripto paralarla ABD’deki teknoloji hisseleri arasındaki ilişkiye dikkat çekti


BORSAGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para fiyatlarıyla ABD’deki büyük teknoloji hisseleri arasındaki ilişki Bitcoin’de son dönemde yaşanan düşüşlerin sebebi olabilir. Kripto borsası BitMEX’in Kurucu Ortağı Arhur Hayes, Bitcoin’in teknoloji devleriyle sıkı bir şekilde ilişkili bir varlığa dönüştüğünü, ABD Merkez Bankası’nın faz artırımı ve diğer faktörlerden gelen baskılar nedeniyle de düşüşlere karşı savunmasız hale geldiğini söyledi.

Insider’ın haberine göre Hayes pazartesi günü yaptığı açıklamada teknoloji hisselerinin yükselen faiz oranlarıyla birlikte daha da değer kaybedeceğini öngörüyor. Kripto uzmanına göre bu durum küresel para akışını koşullarını daha da kötüleştirecek ve ekonomik büyümeyi yavaşlatacak.

Hayes Bitcoin ve Nasdaq 100 Endeksi’nin 10 günlük, 30 günlük ve 90 günlük performansı arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Kripto uzmanı Bitcoin fiyatları ile Nasdaq 100 arasında yüksek korelasyon bulunduğunu belirtti.

BitMEX kurucusu açıklamasında, “10 günlük korelasyon devam ettiği müddetçe kripto pozisyonlarımızda savunmada kalmak zorundayız” dedi. Hayes Bitcoin’in bu yıl Haziran ayının sonuna kadar 30 bin dolar seviyesini yeniden test edebileceğini söyledi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Bitcoin Salı günü itibariyle 40.497 dolardan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası yükselen enflasyonu dizginlemek için faiz oranlarını yükseltirken aynı zamanda parasal genişleme politikalarını da tersine çeviriyor. Bu hamleler teknoloji hisseleri üzerinde de baskı oluşturacak nitelikte. Nasdaq 100 Endeksi geçtiğimiz ay yakaladığı yükselişle ayı piyasasından kurtulmasına rağmen yine de yıl başında bu yana %14 oranında düşüş gösterdi.

Hayes açıklamasında, “FED yakın zamanda bilançosunu büyütmeyi düşünmüyor. Bu da hisse senetlerinin yükselmeyeceği anlamına gelir” dedi. Bu arada küresel büyüme de Rusya’nın Ukrayna’ya işgali sebebiyle küresel çapta yükselen emtia fiyatlarının baskısı altında.

Kripto uzmanı Bitcoin için karamsar beklentileri için, “Bu sayıları içimden gelen bir histen başka dayandırdığım bir bilimsel veri yok” dedi. Buna karşın Hayes Haziran 2022’de gerçekleşecek bir Bitcoin çöküşünü satın aldığını ayrıca Ether için de bu yılın Haziran için 2.500 dolar seviyesini öngördüğünü söyledi. Ether Salı günü itibariyle 3.074 dolardan işlem görüyor.

Arthur Hayes ve BitMEX'in diğer kurucu ortağı olan Benjamin Delo, Şubat ayında BitMEX bünyesinde bir kara para aklama karşıtı program oluşturmama yönündeki ABD Federal Mahkemesi'nin yönelttiği suçlamaları kabul etti. Hayes ve Delo kişi başına 10 milyon dolar cezai para cezası ödedi.

Bitcoin-Nasdaq korelasyonunda rekor seviyeler

 

Wall Street yatırımcıları yeterince korkmuyor

 

Bitcoin borsalardaki düşüşü takip ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)13 Nisan 2022 12:08

    bu işlerde günceli yakalayamayanlar olacak. örnek : nokia nın akıllı telefon işine yetişip öncü olamaması..Batmaz denen bir firmanın takla atmasına neden oldu. o yıllarda sonradan bazı firma alımları denedi ama güncele yetişemeyen nokıa çöp oldu... 2 - düz süpürge yapanlar var, ama akıllı süpürge bulan bir firma dünyada devrim yaptı. konuşan, programlanan, evi süpüren, istenen saatte evi temizleyen ,evcil hayvan, alerjisi olanlar vb. kullananlar için vb. düz süpürge maytlar torbalar kablosuz, duvara asma vb çöp oldu ... coinlerde böyle olacak. Geç kalan, sektörde üstünlüğünü kaybedecek. avantajlı ödemeler, global anlık denetleme, saniyele riçinde işlemler ve resmi değiştirilemez özel imzalar, global mal  ev aldım araba aldım ehlıyet pasaport vb. tek çatı altında toplanacak. sigortalama işleri .. gelecek coinlerde. BTC sanal altın ve öncüsü oldu sadece...