E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşarılı bir yatırım sistemini bozan 10 hata---

Başarılı bir yatırım sistemini bozan 10 hata

Başarılı bir yatırım sistemini bozan 10 hata
12 Mart 2024 - 19:00 borsagundem.com

Yatırımcılar kazanan bir yatırım sistemi arayışına girer ve bir sistem bulduktan sonra birkaç önemli hata yapmanın karlı bir sistemi nasıl kârsız bir sisteme dönüştürebileceğini fark edemez.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım serüveninde size uygun bir stratejiyle doğru bir yatırım sistemi geliştirmek oldukça önemli olsa da, bu kazançlı bir yatırımın garantisi değildir.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırım sisteminiz, trade pratiğinde yapacağınız hatalar nedeniyle işlemez hale gelebilir. Bu nedenle, başarısını test ettiğiniz bir yatırım sisteminde ne kolaylıkla vazgeçmeli ne de ona körü körü bağlı olmalısınız.

Karlı sistemden karsız sisteme

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, yatırım sisteminin yatırım serüveninizdeki önemine ‘olası hatalar’ noktasından yaklaşıyor. Yatırımcıların kazanan bir sistem arayışı sonrası kurdukları sistemin birkaç önemli hata sonrası nasıl karsız bir sisteme dönüşebileceğini anlamaları gerektiğinin altını çizen Burns, geçmiş fiyat verilerinden, grafik çalışmalarından veya geriye dönük testlerden başarıyla geçtiğini gördüğünüz bir sisteminiz olduğunda bile, bazı önemli hataları yapmamaya dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor.

İşte Burns’ün kazanan bir yatırım sistemini karsız bir sisteme dönüştürme potansiyeli taşıdığını öne sürdüğü 10 hata…

10 hata

Orijinal zarar durdurma kararınıza saygı göstermelisiniz. Büyük kayıplar, kazanan sistemlerin kaybetmesine neden olur. Kârlı ticaret sistemleri kayıpları küçük tutar.

Hayal kırıklığına uğramayın ve düşüşler sırasında işlem yapmayı bırakın. Tüm sistemlerde kayıp serileri olur; önemli olan, riski yönetmek ve piyasa, sisteminizin kurallarına uygun hale geldikçe sisteminizin kar elde etme zamanı gelene kadar planınıza bağlı kalmaktır. Bazı sistemler fiyat aralıklarına, bazıları ise yükseliş trendlerine ihtiyaç duyar; değişken piyasalarda çoğu yatırım sistemi düşüş trendlerinde bozulur.

Disiplin eksikliği sisteminizin bozulmasına neden olur. Tanımlanmış giriş ve çıkış sinyallerini almaktan kendi fikir ve duygularınıza kaymak sisteminiz ve sermayeniz açısından tehlikelidir.

Çok büyük miktarda alım satımlar, büyük kayıplara ve hatta hesap patlamalarına neden olabilir; hiçbir sistem, ilk kayıp dizisini sonuncu yapan büyük pozisyon boyutlandırmasından sağ çıkamaz.

Stil sapması ölümcüldür; aktif alım sarım sırasında yatırım sisteminizi yavaşça değiştirmek iyi bir plan değildir. Araştırmanın, piyasanın kapalı olduğu saatlerde yapılması ve değişiklik yapılmadan önce tekrar test edilmesi gerekir.

Yatırım tarzınızın özsermaye eğrisiyle zihinsel ve duygusal olarak başa çıkamıyorsanız, uzun vadede yatırım yapamazsınız. Yenilgi serileri sırasında pes etmemeli ya da galibiyet serileri sırasında fazla heyecanlanmamalısınız.

Yönteminizin uzun vadede işe yarayacağına inanmalısınız; güven araştırmaya, geriye dönük testlere ve dersinizi ne kadar iyi çalıştığınıza bağlıdır.

Kesinlikle ama kesinlikle bir başkasının sistemini kullanmamalı, kendi sisteminizi oluşturmalı ve onu inandığınız ve çalıştığınız ilkeleri kullanarak, kim olduğunuza uyacak şekilde özelleştirmelisiniz.

Kaybetme serileri sırasında çok büyük miktarlarla alım satım yapmak kazanma potansiyelini düşürür. Piyasanın sizden aldığı parayı geri almaya çalışmayın, bunun yerine yeni bir galibiyet serisi ortaya çıkana kadar giderek daha küçük miktarda alım satım yaparak kayıplarınızın ivmesini durdurmaya çalışın.

Yatırım planınızdan saparak büyük ve cesur bir başka plana göre hareket etmek, önceki tüm karlarınızı havaya uçurabilir. Açgözlülüğün size aptalca bir şey yaptırmasına izin vermemeli ve planınıza kesinlikle sadık kalmalısınız.

Başarılı alım satım pratiğinin 3 bileşeni

 

Yatırımda başarıyı sürekli kılmanın 6 etkili yolu

 

Başarısız trader’ların 10 ‘kötü alışkanlığı’

 

Başarılı bir yatırımcının ihtiyaç duyacağı 3 özellik

 

Bir işletme yönetir gibi yatırım yapmanın 12 yolu

 

Yatırımın hiç değişmeyen 3 kuralı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)