E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları çoğunlukla düşüşte---

Asya borsaları çoğunlukla düşüşte

Asya borsaları çoğunlukla düşüşte
26 Ocak 2024 - 07:43 borsagundem.com

Bölgeden gelen ekonomik verileri takip eden Asya piyasaları çoğunlukla güne düşüşle başladı

Asya piyasaları, Tesla'nın yavaşlama uyarısının ardından elektrikli araç stoklarındaki satışların artmasıyla güne çoğunlukla düşüşte başladı.

Asya-Pasifik piyasaları, bölgedeki elektrikli araç stoklarının ikinci günde de düşmesiyle Cuma günü çoğunlukla düşüş yaşarken, yatırımcılar da Tokyo'dan gelen enflasyon verilerini sindirdiler.

HANG SENG TECH HİSSELERİ DÜŞTÜ

Xpeng ve Li Auto'nun Hong Kong'da listelenen hisseleri yaklaşık yüzde 2,5 düşerken, BYD yüzde 3,5 düştü. Daha geniş Hang Seng Endeksi yüzde 0,4 düşerken, elektrikli araçların çoğunu barındıran Hang Seng Tech endeksi yüzde 1,7 düştü.

Tesla hisseleri, elektrikli araç devinin kazanç beklentilerini kaçırması ve 2024'teki yavaşlama konusunda uyarıda bulunmasının ardından Perşembe günü ABD ticaretinde yüzde 12 düştü, bu da Asyalı EV şirketlerinde satışları tetikledi.

Çin'in CSI 300 Endeksi, Pekin'in kuşatma altındaki sektörde likiditeyi artırma planlarının emlak stoklarında artış sağlamasının ardından önceki oturumdaki yüzde 2'lik yükselişinden geri çekilerek yüzde 0,3 düştü.

CSI 300 emlak sektörünün sabah ticaretindeki yüzde 2,7'lik yükselişin ardından neredeyse dört haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla Cuma günü kazançlarını sürdürdüler.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi, Tokyo'dan Ocak ayı enflasyon okumasının Aralık ayına göre daha yumuşak gelmesinin ardından yüzde 1 düştü. Tokyo'nun verileri, ülke çapındaki enflasyonun öncü göstergesi olarak kabul ediliyor. Geniş tabanlı Topix yüzde 0,9 düştü

Tokyo'nun Ocak ayı manşet ve çekirdek enflasyon oranı, Aralık ayındaki sırasıyla yüzde 2,4 ve yüzde 2,1'e kıyasla yüzde 1,6 olarak gerçekleşti.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,8 yükselirken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1,5 yükseldi.

Asya borsalarında karışık seyir

 

Asya borsaları güne düşüşle başladı

 

Asya borsaları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)