E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında karışık seyir---

Asya borsalarında karışık seyir

Asya borsalarında karışık seyir
25 Ocak 2024 - 07:53 borsagundem.com

Asya piyasaları, elektrikli araç üreticileri ve Tesla tedarikçilerinin hisselerinde yaşanan düşüşle karışık seyrediyor.

Çin hisseleri, ülkenin merkez bankasının borç verenler için zorunlu karşılık oranlarını düşürmesinden bir gün sonra kazançlarını artırırken, Asya-Pasifik'teki elektrikli araç üreticileri ve Tesla tedarikçilerinin hisseleri, ABD’li elektrikli araç üreticilerinin hacim büyümesi konusunda uyarmasının ardından düştü.

Çin Merkez Bankası (PBOC), zor durumdaki ekonomisini canlandırmak amacıyla bankalarının rezerv olarak tutması gereken fon miktarını önümüzdeki ayın başlarında azaltacağını duyurdu.

PBOC yöneticisi Pan Gongsheng'e göre, bankalara yönelik zorunlu karşılık oranları 5 Şubat'tan itibaren 50 baz puan azaltılacak ve bu da 1 trilyon yuan (139,8 milyar dolar) uzun vadeli sermaye sağlayacak.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi endeksi kayıplarını tersine çevirerek yüzde 1,4 yükselirken, Çin'in CSI 300 endeksi yüzde 1,27 yükseldi.

Elektrikli araç üreticilerinin hisseleri düştü; Nio yüzde 7, Li Auto yüzde 4,7 ve BYD %2,9 düştü. LG Display, Tesla tedarikçilerinin sayısında yüzde 4'lük düşüşe neden oldu.

Tesla, 2024'teki araç hacmi büyümesinin geçen yıla göre "belirgin şekilde daha düşük olabileceği" konusunda uyardı.

Tesla tedarikçilerini içeren Çin'in Shenzhen Bileşik endeksi yüzde 2,06 arttı.

Güney Kore'nin GSYH'si dördüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,2, önceki çeyreğe göre ise yüzde 0,6 büyüyerek beklentilerini aştı.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yatay seyrederken, geniş tabanlı Topix marjinal bir yükseliş kaydederken, Güney Kore'den Kospi marjinal düşüş yaşadı ve küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1,08 düştü.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,11 yükseldi.

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 

Günün önemli şirket haberleri 25/01/2024

 

New York borsası karışık seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)