E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükselişte---

Asya borsaları yükselişte

Asya borsaları yükselişte
23 Ocak 2024 - 07:50 borsagundem.com

Asya borsaları, bölgeden gelen verilerin ardından Çin ve Japonya öncülüğünde yükselişte.

Hong Kong hisseleri iki gün süren düşüşlerin ardından Salı günü toparlanırken Japonya'nın Nikkei 225 endeksi, Japonya Merkez Bankası'nın yılın ilk para politikası toplantısında para politikasını değiştirmemesiyle yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 3'e kadar yükseldikten sonra, teknoloji hisselerinin başı çekmesiyle kazançlarını yaklaşık yüzde 2'ye düşürdü. Bu, Bloomberg'in bir raporunun Çinli yetkililerin Borsalarını istikrara kavuşturmak için 2 trilyon yuan (278,53 milyar dolar) değerinde bir önlem paketi düşündüğünü ortaya koymasının ardından geldi.

Anakara Çin'in CSI 300 endeksi yatay çizgiye yakın işlem görüyordu.

Bank of America, Barclays ve ING'den analistler, BOJ'un bu toplantıda negatif faiz politikasına ilişkin tutumunu değiştirmeyeceğini tahmin ederken, BofA ve Barclays, Japonya'nın para politikasında yalnızca Nisan toplantısında değişiklik yapılmasını bekliyor.

Nikkei 225 yüzde 1 artışla 33 yılın yeni zirvesine ulaştı. Topix yüzde 0,67 oranında değer kazandı. Nikkei, 29 Aralık 1989'daki 38.915,871'lik hedefi aşarsa tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,69 artışla art arda üçüncü günde de kazanç elde etmeye devam ediyor.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,61 oranında değer kazanırken, küçük ölçekli Kosdaq endeksi yüzde 0,63 ile daha büyük bir kazanç elde etti.

Çin'den 278 milyar dolarlık borsa destek paketi

 

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

 

New York borsası yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)