E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları güne düşüşle başladı---

Asya borsaları güne düşüşle başladı

Asya borsaları güne düşüşle başladı
24 Ocak 2024 - 07:31 borsagundem.com

Asya piyasaları çoğunlukla güne düşüşte başladı. Alibaba'nın hisseleri yüzde 6 oranında artarken; Güney Kore ve Japonya borsalarında kayıplar görüldü

Hong Kong hisseleri, Alibaba'nın yaklaşık yüzde 6 oranında artmasıyla yükselişe geçti.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, diğer Asya-Pasifik piyasalarının çoğunlukla düştüğü sırada teknoloji hisselerinin desteğiyle neredeyse yüzde 2 arttı.

ALİBABA HİSSELERİNDE ARTIŞ

Hang Seng Tech endeksi, kurucusu Jack Ma'nın Hong Kong'da listelenen Alibaba hisselerinden 50 milyon dolar satın aldığının bildirilmesinin ardından teknoloji devi Alibaba'nın yüzde 5,84'lük kazancının öncülüğünde neredeyse yüzde 3 arttı. Çin anakarası CSI 300 yüzde 0,3 artış gösterdi.

Yatırımcılar ayrıca Japonya'dan gelen ekonomik verilerin yanı sıra Avustralya'dan gelen fabrika faaliyeti verilerini de değerlendiriyor.

JAPONYA'DA VERİLER BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

Japonya'nın Aralık ayı ihracatı beklentileri aştı; ticaret dengesi, ekonomistlerin beklediği 122,1 milyar dolarlık açıkla karşılaştırıldığında 62,1 milyar dolar fazla verdi. Veriler, Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını değiştirmeden bırakmasından bir gün sonra geldi.

Avustralya'da Juno Bank'ın flaş PMI anketleri de görüldü; bu anketler, 11 ay boyunca süren daralmanın ardından Ocak ayında imalat faaliyetlerinde genişleme olduğunu gösterdi. Ülkedeki ticari aktivite de Ocak ayında Aralık ayına göre daha yumuşak bir daralma kaydetti.

Avustralya'da S&P/ASX 200 duyurunun ardından marjinal bir artış göstererek üç günlük galibiyet serisini sürdürdü.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,26 kayıpla Salı gününden itibaren kayıplarını sürdürürken, Topix yüzde 0,15'lik daha küçük bir kayıp gördü.

Güney Kore'de Kospi yüzde 0,43 oranında değer kaybederken, ağır toplar Samsung Electronics ve SK Hynix, gösterge endeksinde ilk 10 hisse arasında en büyük kayıpları kaydetti. Küçük ölçekli Kosdaq da yüzde 1,35 düştü.

Günün önemli şirket haberleri 24/01/2024

 

New York borsası karışık seyirle kapandı

 

En fazla para girişi olan hisseler (23/01/2024)

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (23/01/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)