Ana SayfaPiyasaSöylentiye değil mali yapısına göre alın---

Söylentiye değil mali yapısına göre alın

9 / 11
Söylentiye değil mali yapısına göre alın
16 Temmuz 2014 - 13:45 www.borsagundem.com

YIL BAŞINDAN BU YANA DÜŞÜYOR 

SORU-
Akiş Gayrimenkul kime ait? Hisseyle ilgili değerlendirmeniz nedir? Geleceğini nasıl görüyorsunuz? 
Tutku Kumral

CEVAP-Akiş GYO’nun sermayesinin yüzde 31,39’u Akkök Holding’e ait. Öte yandan Dinçkök Ailesi’nin farklı fertlerinin de şirketin sermayesinde toplamda yüzde 39 oranında payı var. Bu anlamıyla şirket Akkök Grubu’na bağlı bulunuyor. Hissenin takas verilerine bakıldığındaysa Acar Menkul’de bulunan payların yılbaşından bu yana arttığı görülmekte. Halihazırda halka açık kısmın yüzde 42’si Acar Yatırım’ın saklamasında bulunurken Yatırım Finansman ve Oyak Yatırım’ın saklamasında da ayrı ayrı yüzde 10 oranında pay bulunuyor. Bugüne kadar dört proje bitiren Firma, halihazırda  Akbatı Beyaz Kule Projesi’ni sürdürüyor. Yaklaşık üç dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilen projede 100 rezidans bulunuyor. Farklı tipte dairelerin bulunduğu yapının altında restoran ve ticari alanlar yer alıyor. Firma projenin teslimini bu yıl içinde gerçekleştireceğini belirtiyor. Bu teslimatlardan dolayı herhangi bir gelir olup olmayacağı ise açıklanmadı. Diğer taraftan Şirket yılın ilk çeyreğinde zarar etti. Açıklanan zarar bir önceki yılın zararını katladı. Aynı performansın sürmesi halinde yılsonunda da zarar açıklama olasılığı göz ardı edilmemeli. Böylesi bir durumda alçalan kanalda devam eden hissenin fiyatında da düşüş şaşırtıcı olmaz. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer17 Temmuz 2014 02:01

    ıeyho karda açıklıyor ama hisse (ki hisse demekte utanıyorum)kullanılmış kağıttan daha ucuz bunun hakkında ne diyebilirsiniz

  • ali demırtaş16 Temmuz 2014 16:24

    bu hisseyi satmayanın aklından şüphe ederim.

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:19

    akguv hisse çok agresif hareket ediyor. tahta yapıcı sağlıklı bir fiyat hareketi göstermiyor. bilmediğimiz bir şey mi var?

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:17

    sayın orhan pala borsaya darbe üzerine darbe yazısı ne yazıkki endişe verici. bu durumda yetkililerce neden önlemler alınamıyor. küçük yatırımcılar için mağduriyet kaçınılmaz.