Ana SayfaPiyasaSöylentiye değil mali yapısına göre alın---

Söylentiye değil mali yapısına göre alın

11 / 11
Söylentiye değil mali yapısına göre alın
16 Temmuz 2014 - 13:45 www.borsagundem.com


SÖYLENTİYE DEĞİL MALİ YAPISINA GÖRE ALIN
SORU- Ansa hissesi  için çıkacağını söylüyorlardı. Ben de çıkar umuduyla uzun süredir bekliyorum. Ama bir türlü çıkış gerçekleşmedi. Şirket hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilir misiniz?
Oğuz Güneş
CEVAP-Borsada temelsiz söylentilerle hareket etmek kazanmaktan çok kaybettirir. Zira bir hisseyi alma gerekçeniz önemlidir. Eğer sadece ortaya yayılan bir söylenti nedeniyle alım yaparsanız söylentiyi yayanın inisiyatifine girmiş olursunuz. Bu da hisseyi alan kişi açısından değerlendirme ve karar verme mekanizmasının ortadan kalkması anlamına gelir. Karar verme yetisini yitirenin kazanma olasılığı da düşer. Neticede satış için yine söylenti kaynağının işaretini beklemek durumunda kalacaksınız ki bu tam anlamıyla bir belirsizlik demek olacaktır. Oysaki alım yaparken mali tablolar en önemli referans kaynağı olmalı. Mali yapısını düzelten ve istikrarlı bir şekilde büyüyen, gelirlerini ve kârını artıran firmaların kazandırma olasılığı da artar. Ansa Yatırım Holding ise yatırım  ortaklığındayken statü değiştiren firmalardan birisi. Hisse Gözaltı Pazarı’nda ve zarar üreten bir yapıya sahip bulunuyor. Bu anlamıyla ayrıntıya girmeden dahi riskli yapısı kendisini ortaya koyuyor. Daha sağlıklı kâr eden firmalara yönelmeniz yerinde bir tercih olacaktır. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer17 Temmuz 2014 02:01

    ıeyho karda açıklıyor ama hisse (ki hisse demekte utanıyorum)kullanılmış kağıttan daha ucuz bunun hakkında ne diyebilirsiniz

  • ali demırtaş16 Temmuz 2014 16:24

    bu hisseyi satmayanın aklından şüphe ederim.

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:19

    akguv hisse çok agresif hareket ediyor. tahta yapıcı sağlıklı bir fiyat hareketi göstermiyor. bilmediğimiz bir şey mi var?

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:17

    sayın orhan pala borsaya darbe üzerine darbe yazısı ne yazıkki endişe verici. bu durumda yetkililerce neden önlemler alınamıyor. küçük yatırımcılar için mağduriyet kaçınılmaz.