Ana SayfaPiyasaSöylentiye değil mali yapısına göre alın---

Söylentiye değil mali yapısına göre alın

5 / 11
Söylentiye değil mali yapısına göre alın
16 Temmuz 2014 - 13:45 www.borsagundem.com

SATIŞLARININ ARTMASI GEREKİYOR

SORU-
Duran Doğan Basım’da kâr ederim diye aldım ama kağıdın yerinde kıpırdadığı yok. Zararımı çıkarsam hemen çıkacağım. Yükselme ihtimali var mı? Yoksa boş yere mi bekliyorum? 
Hasan Alpay

CEVAP-Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Duran Doğan Basım’ın yurt dışı satışları yurt içi satışları ile at başı gidiyor. Hatta son üç yıllık süre zarfında yurt dışı satışları yurt içi satışlarının üstünde bulunuyor. Bu anlamıyla firmanın yurt içi pazarına da ağırlık vermesi cirosuna olumlu yönde katkıda bulunacaktır. Şirket geçtiğimiz yıl finansman giderlerinin yüksek olması nedeniyle yaklaşık olarak 8 milyon TL zarar açıkladı. 2014 yılı ilk çeyrekte de hareketlenen brüt satışlara rağmen finansal giderler kalemindeki artışın devam etmesi yine zararda etkili oldu. Şirketin son üç yıldaki temel sorunu satışlarını artıramıyor olması. Satışlarda gerçekleşecek artış kârına da olumlu yönde yansıyacaktır. Ancak kayda değer bir başarı sağlanamayınca kâr etmek bir tarafa zarar gündeme geliyor. Kâr edemediği sürece beklenti içine girmek gereksiz kalıyor. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer17 Temmuz 2014 02:01

    ıeyho karda açıklıyor ama hisse (ki hisse demekte utanıyorum)kullanılmış kağıttan daha ucuz bunun hakkında ne diyebilirsiniz

  • ali demırtaş16 Temmuz 2014 16:24

    bu hisseyi satmayanın aklından şüphe ederim.

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:19

    akguv hisse çok agresif hareket ediyor. tahta yapıcı sağlıklı bir fiyat hareketi göstermiyor. bilmediğimiz bir şey mi var?

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:17

    sayın orhan pala borsaya darbe üzerine darbe yazısı ne yazıkki endişe verici. bu durumda yetkililerce neden önlemler alınamıyor. küçük yatırımcılar için mağduriyet kaçınılmaz.