Ana SayfaPiyasaSöylentiye değil mali yapısına göre alın---

Söylentiye değil mali yapısına göre alın

4 / 11
Söylentiye değil mali yapısına göre alın
16 Temmuz 2014 - 13:45 www.borsagundem.com

YATAY HAREKET BİLE BAŞARI SAYILMALI

SORU- TKURU’da yapılanlar nedir bir türlü anlayabilmiş değilim? Hisse nasıl oluyor da hep aynı seviyelerde kalabiliyor?

Nilgün Özkan

 

CEVAP- Nisan 2009’da kurulan Taze Kuru, Ekim 2012’de borsaya açıldı. Şirket halka arzdan elde ettiği gelirle personel sayısını arttırdığını ve Ankara’da bir satış ofisi açtığını belirtiyor. Firma aynı zamanda ambalaj ve paket tasarımları konusunda çalışmalarda bulunduğunu belirtiyor. Faaliyet raporunda taze meyve ve sebzeyi kapalı ortamda kurutarak paketleyip satışa sunduğunu dile getiriyor. Hissenin fiyatı Şubat 2013’ten bu yana yatay kanalda hareket ediyor. Gelişen İşletmeler Piyasası’nda işlem gören Taze Kuru, mali açıdan istenen istikrara ulaşabilmiş değil. Firmanın satış gelirleri düşük olduğu kadar inişli çıkışlı bir yapısı bulunuyor. Son üç yıldır sürekli olarak zarar açıklıyor. Mevcut faaliyeti göz önüne alındığında hissenin yatay seviyedeki hareketini dahi başarı olarak kabul etmek gerekiyor.     

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer17 Temmuz 2014 02:01

    ıeyho karda açıklıyor ama hisse (ki hisse demekte utanıyorum)kullanılmış kağıttan daha ucuz bunun hakkında ne diyebilirsiniz

  • ali demırtaş16 Temmuz 2014 16:24

    bu hisseyi satmayanın aklından şüphe ederim.

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:19

    akguv hisse çok agresif hareket ediyor. tahta yapıcı sağlıklı bir fiyat hareketi göstermiyor. bilmediğimiz bir şey mi var?

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:17

    sayın orhan pala borsaya darbe üzerine darbe yazısı ne yazıkki endişe verici. bu durumda yetkililerce neden önlemler alınamıyor. küçük yatırımcılar için mağduriyet kaçınılmaz.