Ana SayfaPiyasaSöylentiye değil mali yapısına göre alın---

Söylentiye değil mali yapısına göre alın

3 / 11
Söylentiye değil mali yapısına göre alın
16 Temmuz 2014 - 13:45 www.borsagundem.com

KÂRI ARTTIKÇA FİYATI DA ARTIYOR

SORU-
Aksigorta nasıl oluyor da bu kadar prim yapabiliyor? Fiyatı sizce de şişkin değil mi? Şirket hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
Gülay Ergin

CEVAP-Aksigorta uzun vadeli çıkış kanalında hareket ediyor. Son üç yılda kârını düzenli olarak artırdığı gözleniyor. Şirketin kârındaki istikrarlı çıkış fiyata da olumlu yönde yansıyor. 2014 yılı ilk çeyrek bilançosunda da bu artışın devam ediyor olması yıl sonunda da kârın yükselme ihtimalini güçlendiriyor. Öte yandan geçekleşen artışın fiyat kazanç oranını da makul seviyelerde tutmasına  imkan sağlıyor. Halihazırda sektörün fiyat kazanç oranı 14,49 olmasına rağmen hisseninki 5,77 seviyesinde bulunuyor. Bu anlamıyla ilerleyen süreçte de hissedeki çıkışın devam etmesi şaşırtıcı olmayacak. Firmayla ilgili son yapılan açıklama ise 11 Temmuz 2014 tarihli. Bu açıklamada Şirketin Maliye aleyhine açmış olduğu iptal davasının lehe sonuçlandığı belirtilmekte. Dava 60.9 milyon TL kurumlar vergisi ve 91.4 milyon TL vergi cezası ile ilgili bulunuyordu. Şubat 2013 yılında yapılan vergi denetimi sonrasında Firma uzlaşma talebinde bulunmuş ama taraflar anlaşamayınca konuyu mahkemeye taşımıştı. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer17 Temmuz 2014 02:01

    ıeyho karda açıklıyor ama hisse (ki hisse demekte utanıyorum)kullanılmış kağıttan daha ucuz bunun hakkında ne diyebilirsiniz

  • ali demırtaş16 Temmuz 2014 16:24

    bu hisseyi satmayanın aklından şüphe ederim.

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:19

    akguv hisse çok agresif hareket ediyor. tahta yapıcı sağlıklı bir fiyat hareketi göstermiyor. bilmediğimiz bir şey mi var?

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:17

    sayın orhan pala borsaya darbe üzerine darbe yazısı ne yazıkki endişe verici. bu durumda yetkililerce neden önlemler alınamıyor. küçük yatırımcılar için mağduriyet kaçınılmaz.