Ana SayfaPiyasaSöylentiye değil mali yapısına göre alın---

Söylentiye değil mali yapısına göre alın

10 / 11
Söylentiye değil mali yapısına göre alın
16 Temmuz 2014 - 13:45 www.borsagundem.com

YATIRIMA ELVERİŞLİ BULUNMUYOR

SORU-
Oyak Yatırım hakkında bilgi alabilir miyim? Sizce yatırıma elverişli bir kağıt mıdır?
Mustafa Yalaz

CEVAP-Borsada yatırım yaparken uzun vadeli ve büyüyen firmalara yatırım yapılması kazanma olasılığını da yükseltecektir. Eğer bir firma gerek gelirleri gerekse kârlılığı yönünde her yıl istikrarlı bir şekilde büyüyorsa yansımasını hisse senedinde de gösterecektir. Yatırımcı böylesi firmaları takip etmeli ve o şirketteki büyümenin durduğunu gördüğü ya da işaretlerini aldığı noktada da yeni hisselere yönelebilmelidir. Bu perspektiften bakıldığında Oyak Yatırım, bahsettiğimiz kıstaslara uymayan yapısıyla hemen kendisini gösteriyor. Şirket son dört yıllık süre zarfında bir yıl kâr bir yıl zarar şeklinde çalışıyor. Son açıkladığı 2014 yılı ilk çeyrek bilançosunda da yine zarar açıklaması, bu yıl sonunda da zarar açıklama olasılığını hayli yükseltiyor. Bu anlamıyla yatırıma elverişli bir yapısının olmadığını belirtmek isteriz.    

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer17 Temmuz 2014 02:01

    ıeyho karda açıklıyor ama hisse (ki hisse demekte utanıyorum)kullanılmış kağıttan daha ucuz bunun hakkında ne diyebilirsiniz

  • ali demırtaş16 Temmuz 2014 16:24

    bu hisseyi satmayanın aklından şüphe ederim.

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:19

    akguv hisse çok agresif hareket ediyor. tahta yapıcı sağlıklı bir fiyat hareketi göstermiyor. bilmediğimiz bir şey mi var?

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:17

    sayın orhan pala borsaya darbe üzerine darbe yazısı ne yazıkki endişe verici. bu durumda yetkililerce neden önlemler alınamıyor. küçük yatırımcılar için mağduriyet kaçınılmaz.