Ana SayfaPiyasaSöylentiye değil mali yapısına göre alın---

Söylentiye değil mali yapısına göre alın

7 / 11
Söylentiye değil mali yapısına göre alın
16 Temmuz 2014 - 13:45 www.borsagundem.com

BİR YIL KÂR BİR YIL ZARAR OLUNCA GÜVEN VERMİYOR

SORU- Lütfen Ostim Endüstri hakkında bizi bilgilendirin. Ne iş yapar? 24 liradan geldi. Tekrar 24 lirayı görür mü? Hisseyle ilgili değerlendirmeniz bizim için çok önemli. 
Ercan Örs

CEVAP- Ostim Endüstriyel, faaliyet raporunda belli bir alanda faaliyet göstermediğini ifade ediyor. Bunun gerekçesini ise kuruluş amacı gereğince proje ortaklarının aldığı işlerin ya da yurt içi ve yurt dışından gelen taleplerin farklı alanlarla alakalı olmasına bağlıyor. Mart 2012’de borsaya açılan Şirketin ilk işlem fiyatı ise 2,95 TL oldu. Ancak sonra hızla yükselerek bir ayda en yüksek seviyesi olan 23,65 TL’ye kadar çıktı. Hissenin oldukça abartılı olan bu fiyatta kalması beklenemezdi ve kısa süre sonra kaçınılmaz olarak geriledi. 15 Temmuz 2014 tarihli kapanışını da 4,15 TL’den  gerçekleştirdi. Şirketin en büyük sorunu düzenli bir kârlılık yapısına sahip olamaması. Son üç yıl içinde bir yıl kâr ederken ertesi yıl zarar etti. Son olarak geçtiğimiz yıl kâr açıklayan Firma, bu yılın ilk çeyreğinde yine zarar etti. İstikrarlı bir mali yapıya kavuşmadığı sürece uzak durmakta fayda var. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer17 Temmuz 2014 02:01

    ıeyho karda açıklıyor ama hisse (ki hisse demekte utanıyorum)kullanılmış kağıttan daha ucuz bunun hakkında ne diyebilirsiniz

  • ali demırtaş16 Temmuz 2014 16:24

    bu hisseyi satmayanın aklından şüphe ederim.

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:19

    akguv hisse çok agresif hareket ediyor. tahta yapıcı sağlıklı bir fiyat hareketi göstermiyor. bilmediğimiz bir şey mi var?

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:17

    sayın orhan pala borsaya darbe üzerine darbe yazısı ne yazıkki endişe verici. bu durumda yetkililerce neden önlemler alınamıyor. küçük yatırımcılar için mağduriyet kaçınılmaz.