Ana SayfaPiyasaSöylentiye değil mali yapısına göre alın---

Söylentiye değil mali yapısına göre alın

2 / 11
Söylentiye değil mali yapısına göre alın
16 Temmuz 2014 - 13:45 www.borsagundem.com

TEMETTÜ VERSE DE KÂR ETTİRMİYOR

SORU-
İş Yatırım MD hakkındaki düşünceniz nedir? Senedi aldım ama satamadım. Öneriniz nedir?
Turgay Kutlu

CEVAP-İlk kurulduklarında büyük bir heyecanla piyasaya giren yatırım ortaklıkları ilerleyen zaman diliminde beklenen performansı gösteremeyince büyük bir kısmı yatırım holdingine dönüşürken  gayrimenkul yatırım ortaklığına ya da farklı alanlara geçenler de oldu. Halihazırda borsada işlem gören 12 tane yatırım ortaklığı firması bulunuyor. Bunlardan birisi olan İş Yatırım her yıl bedelsiz ya da nakit şeklinde ortaklarına temettü ödüyor. Bu anlamıyla olumlu bir imaj verse de genel olarak yatırım ortaklıklarının düşük performansı bu hissede de gözleniyor. Hisse dolar bazlı verilerle bakıldığında hâlâ halka arz edildiği 2007 tarihindeki fiyatının gerisinde bulunuyor. Bu anlamıyla farklı sektörlere yönelmeniz daha sağlıklı olacaktır.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer17 Temmuz 2014 02:01

    ıeyho karda açıklıyor ama hisse (ki hisse demekte utanıyorum)kullanılmış kağıttan daha ucuz bunun hakkında ne diyebilirsiniz

  • ali demırtaş16 Temmuz 2014 16:24

    bu hisseyi satmayanın aklından şüphe ederim.

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:19

    akguv hisse çok agresif hareket ediyor. tahta yapıcı sağlıklı bir fiyat hareketi göstermiyor. bilmediğimiz bir şey mi var?

  • mümtaz turhaner16 Temmuz 2014 14:17

    sayın orhan pala borsaya darbe üzerine darbe yazısı ne yazıkki endişe verici. bu durumda yetkililerce neden önlemler alınamıyor. küçük yatırımcılar için mağduriyet kaçınılmaz.