E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmazon’un kritik bilanço günü: Kazanan her şeyi alır---

Amazon’un kritik bilanço günü: Kazanan her şeyi alır

Amazon’un kritik bilanço günü: Kazanan her şeyi alır
30 Nisan 2024 - 14:48 borsagundem.com

E-ticaret devi Amazon ABD borsalarında kapanış sonrası bilançosunu açıklayacak. Uzmanlarsa Amazon’un kazananın her şeyi alacağı yapay zeka rekabetinde zafere ulaşacağı öngörülen 2-3 şirketten biri olduğunu söylüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük şirketlerin biri olan Amazon bugün bilançosunu bildirecek. E-ticaret devi 2024’ün başından bu yana %20 değer kazanarak bugüne kadar etkileyici bir performans sergiledi. Amazon’un yapay zeka yarışında ön saflarda yer alması da yatırımcıların boğa piyasası öngörülerini destekledi.

Insider’ın haberine göre, Needham stratejistleri yakın tarihli bir notta, şirketin önümüzdeki yıllarda hisseleri için büyük bir katalizör olabilecek özel üretken yapay zeka çipleri geliştirdiğini söyledi. Strateji notunda, “Bu benzersiz stratejik konumu ve dijital pazarlardaki ‘Kazanan her şeyi alır’ ekonomisi hakim olduğundan Amazon’un üretken yapay zekanın 2-3 kazananından birisi olacağı konusunda iyimseriz” açıklamasında bulundu.

Yatırımcılar ayrıca Amazon Web Services (AWS) ve reklam gelirleri de dahil olmak üzere şirketin kilit alanlarında güçlü performans bekliyor. Ancak küresel tüketici harcamalarının yavaşlamasıyla bu alanlarda ilerleme kaydetmek zorlaşabilir.

Wall Street’in Amazon bilançosuna dair beklentileri ise şöyle:

Bank of America: En iyi hisse senedi katalizörleri oyunda

BofA, Amazon’Un çeyrek bilançosundan sağlıklı bir büyüme bekliyor. Analistler, Amazon CEO'su Andy Jassy'nin hissedarlara gönderdiği bir notta, perakende marjlarında, AWS'de ve reklam gelirinde pozitif ilerleme olduğunu öne süren mektubuna işaret ediyor.

BofA analistleri, "İlk çeyrekte beklentilerin aşılmasını bekliyoruz. İkinci çeyrekte çeyrek bazında olağandışı engellerle karşılaşılsa da pozitif ilk çeyrek ölçümlerinin ve bilanço beklentileriyle ve önceki hissedar mektuplarıyla tutarlı olmasını öngörüyoruz. Genişleyen perakende kâr marjları ve AWS’in gelirlerinde hızlanma beklentileri göz önüne alındığında, hisse senedinin 2024'te hâlâ önemli miktarda genişlemeye hazır olduğunu düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

BofA analistleri, hisse senedi için "Al” tavsiyesi verdi ve 204 dolarlık fiyat hedefini yineledi. Bu rakam hisse senedinin mevcut seviyesinden %13 yükseleceği anlamını taşıyor.

Goldman Sachs: ilk çeyrekte en iyi e-ticaret tercihi

Goldman Sachs, e-ticaret sektöründeki bir dizi olumsuzluk nedeniyle sektör hisseleri konusunda "temkinli" olduklarını açıkladı. Ancak analistler, esnek perakende talebi, AWS ve reklam gelirinde beklenen büyüme sayesinde Amazon'un ilk çeyrek için "en iyi seçimi" olduğunu söyledi.

Banka analistleri, “Sektör çalışmalarımız ve anket yaptığımız üçüncü taraf veri kaynakları çevrimiçi tüketici harcamalarının 2024’ün ilk çeyreğinde dirençli kalacağına işaret ediyor. Ancak şirketler arasında geniş bir sonuç dağılımı öngörüyoruz” açıklamasında bulundu.

Banka Amazon hisseleri için ‘Al’ tavsiyesi ve 220 dolarlık fiyat hedefi belirledi. Bu hisse senedinde %22’lik bir yükseliş bekledikleri anlamını taşıyor.

Needham: Yapay zeka yatışının 2-3 kazananından biri

Needham analistleri, Amazon'un birden fazla kâr metriğinde yüksek performans göstermesinin beklendiğini ve Amazon'un Wall Street'i büyüleyen yapay zeka yarışının en büyük kazananları arasında olacağını öngörüyor.

Analistler, "Maliyet düşürmenin yanı sıra bulut ve reklamcılık kârlarındaki büyüme serbest nakit akışı ve yatırım sermayesi büyümesine imkan sağlayacak. Bu da hisse değerlemelerinin genişlemesine yol açacaktır” ifadelerine yer verdi.

Ancak ABD’li yatırım bankası Amazon’un zayıf tüketici talebi ve artan rekabet gibi risklerle karşı karşıya olduğunu da hatırlattı. Banka Amazon hisseleri için ‘al’ tavsiyesi ve 205 dolarlık hisse fiyat hedefini korudu. Diğer bir deyişle Needham analistleri Amazon hisselerinden %14’lük bir yükseliş bekliyor.

Macquarie: Faiz indirimi ihtimali sıfıra yakın

 

Piyasalar Fed'in faiz kararını takip ediyor

 

Piper Sandler: Borsada sorun sistemik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)