E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
29 Nisan 2024 - 08:46 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Cumhurbaşkanımızın 9 Mayıs günü ABD’ye yapması planlanan ziyaret, programların uyuşmaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir" dedi.

Lokanta ve kafelerde % 8 olarak uygulanan KDV oranı % 10'a, %18 olarak uygulanan KDV oranı ise % 20'ye çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: KDV artışı yapılmadı. İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV'nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı.

GİB'den KDV düzenlemesine ilişkin açıklama: Tebliğle hiçbir şekilde KDV oran artışı yapılmamıştır.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell ile bir araya geldi. Görüşmede bölgesel sorunlar ele alındı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Scope, Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü yukarı yönlü revize etti.

Bloomberg Economics'in Fed açıklamalarını inceleyen algoritmasına göre Fed Başkanı Jerome Powell'ın mesajlarını şahinleştirmesi mümkün.

İtalya Başbakanı Meloni, Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

MKK'nın açıkladığı yatırımcı ve hesap sayılarına göre, pay senedi yatırımcı sayısı 26 Nisan ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 518.105 kişi arttı.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak.

Almanya’da bugün TÜFE verileri açık olacak.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın, 29-30 Nisan'da Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Türkiye’de 1 Mayıs’ta piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.

Fed faiz kararı çarşamba günü açıklanacak.

Yurt içinde TÜFE verisi Cuma günü açıklanacak.

S&P’nin 3 Mayıs’ta Türkiye değerlendirmesi açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftanın son işlem gününü alıcılı tamamladı. BİST100 endeksine dahil hisseler arasında BIMAS, ISCTR, YKBNK AKBNK ve SISE payları Cuma günü endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken EGEEN, AEFES BERA, KONYA ve AKFYE payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %2,3 değer kazancı ile 9.916 seviyesinden TL bazlı rekorları ile tamamladı. Genele yayılan yukarı yönlü harekette kamu bankaları ön plana çıkarken, 2024 1. çeyrek finansallarının başlayarak ulaştırma tarafındaki beklentinin de etkisi ulaştırma sektörüne katalist etki yarattı. Endekste 9.850 seviyesinin üstünde kalıcı olunması durumu yeni bir yükseliş trendini işaret ediyor.

TCMB tarafından faiz kararı ardından duyuruya göre, KKM için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına yenileme ve TL'ye geçiş oranına göre uygulanan faiz oranı üst sınırı, politika faiz oranının %60'ı, TL mevduat için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına TL'ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan faiz oranı üst sınırı, politika faiz oranının %80'i olarak belirlendi. Şimdi ise gözler Nisan sonunda bitecek stopaj oranlarına çevrildi. TL'yi özendirme perspektifinde mevduat faizlerinde 6 aya kadar vade %5, 6 ay - 1 yıl aralığında vade %3, 1 yıl ve üzeri vadelerde stopaj %0 olarak belirlenmişti. Bu kanunun Nisan'da sona erecek olması ile stopaj oranı tekrar %15'e çıkacak. Sürenin uzatılmaması durumunda stopaj kaynaklı olarak BİST'e para girişlerinin hızlanabileceğini düşünüyoruz.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısında artış

 

Blinken'in ateşkes girişimi petrol fiyatlarını düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)