Ana SayfaKulisSağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile---

Sağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile

8 / 10
Sağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile
07 Temmuz 2015 - 10:51 www.borsagundem.com

YABANCI YATIRIMCILAR SİYASİ GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLİYOR

-Yabancı yatırımcılar Türkiye’yi nasıl görüyor? Türkiye’ye yatırım yaparken siyasete mi ekonomiye mi bakıyorlar? Benzer ülkelere göre Türkiye’nin makroekonomik görüntüsünü nasıl değerlendiriyorlar?

Murat Sağman: Son bir yıla kadar hiç siyaset sorulmuyordu. Sadece ekonomiye odaklıydı. Fakat son bir yıldır eskiden hiç sorulmayan siyaset soruları artık birinci sırada yer alıyor. Onun için yabancı yatırımcılar Türkiye’deki siyasi gelişmeleri çok yakından takip etmeye başladılar. Sonuçta şu an için bir koalisyon oluşumu bekliyorlar.  Erken seçim olma olasılığı bir belirsizlik yaratacağı için temkinliler.

-Sizce yabancı yatırımcı portföy yatırımından sermaye yatırımına nasıl yönlendirilebilir?

Murat Sağman: Uzun vadeli siyasi istikrar beklentisi olması lazım. Ülkenin büyümesi lazım. Türkiye’ye olan yatırımın yapılma şekli daha da kolay hale gelmesi lazım. Bütün bunlar üst üste gelince, evet o zaman daha uzun vadeli yatırım yapma şansı bulabilirsiniz.

-Türkiye’de sizce sermaye çekebilecek sektörler hangileri?

Murat Sağman: Dünya şu an gittikçe hızlanan bir değişim içindedir ve bu açıdan baktığımızda biyoteknoloji, robotik, bilişim, elektronik, genetik ve web bazlı her türlü alan gelecekte öne çıkacak sektörler. Türkiye, bu açıdan ne yazık ki iyi durumda değil ve bu sektörlerde söz sahibi değildir. Şu an için sermayenin Türkiye’ye konjonktürel olarak ilgi duyacağını düşünürsek, elektronik,  parekende ve otomotiv sektörlerine ilgisinin devam edebileceğini söyleyebiliriz.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)