E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisIşıklar Enerji'de azınlık pay sahipleri istedi, genel kurul ertelendi---

Işıklar Enerji'de azınlık pay sahipleri istedi, genel kurul ertelendi

Işıklar Enerji'de azınlık pay sahipleri istedi, genel kurul ertelendi
25 Ocak 2024 - 21:19 borsagundem.com

Işıklar Enerji ve Yapı Holding'in, daha önce ertelenen ve bugün yapılması planlanan 2022 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısı, azınlık pay sahiplerinin talebi üzerine yine ertelendi

BORSAGUNDEM.COM

Halka açık Işıklar Enerji ve Yapı Holding'in (#IEHYO) bugün (25 Ocak) gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısından 1 ay erteleme kararı çıktı.

Daha önce 25 Aralık 2023 tarihinde yapılması gereken toplantı, yeter sayıya ulaşılmadığı için 25 Ocak'a ertelenmişti.

Toplantıda pay sahipleri ayrı ayrı söz alarak, şirketin durumuna ilişkin endişelerini dile getirdi

"YÖNETİM KURULU GÖREVDEN ALINMALI"

Genel Kurul tutanaklarına göre bir pay sahibi; hisse fiyatlarının çok ucuz kaldığını, temettü dağıtılmadığını ve holding şirketleri arasında yapılan satış işlemlerininin tedirginlik yarattığını gerekçe göstererek yönetim kurulunun görevden alınmasını talep etti.

"ÖRTÜLÜ KAZANÇ AKTARIMI" İDDİASIYLA ÖZEL DENETÇİ TALEBİ

Toplantıda söz alan bir pay sahibi ise grup şirketleri arasında sürekli gayrimenkul ve menkullerin el değiştirdiğini ve 2022'nin 4. ayından sonra şirket hisselerindeki fiyat hareketleri nedeniyle "örtülü kazanç aktarımı" yapıldığı iddiasında bulunarak "özel denetçi" talebinde bulundu.

Genel Kurul'da bir diğer şirket ortağı ise "Muhalefet şerhleri ile birlikte toplantının 1 ay sonraya ertelenmesi hususunda mutabık kalınması halinde, şirketin faaliyet raporu ve finansal tablonun incelenmesi adına bağımsız özel bir denetçi atanmasını talep ediyorum" diye konuştu.

TOPLANTI ERTELENDİ, "ÖZEL DENETÇİ" TALEBİ OYLAMAYA AÇILMADI

Azınlık pay sahiplerinin talebi üzerinde Genel Kurul Toplantısı, Divan Başkanı kararıyla 1 ay sonraya ertelendi. Tutanaklarda, "Yeni toplantı tarihi, pay sahiplerine duyurulmak üzere, 26 Şubat 20224 saat 11.00 olarak belirlendi" ifadeleri yer aldı.

Divan Başkanı, azınlık pay sahiplerinin talepleri doğrultusunda toplantının 1 ay sonraya ertelenmesi ve gündeme bağlılık ilkeleri sebebiyle, özel denetçi talebine ilişkin maddenin oylamaya açılmamasına karar verdi.

SPK'dan ikisi bedelli, biri bedelsiz toplam üç sermaye artırımına onay

 

BİST volatil seyreden 5 hisseye tedbir getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,32
En Yüksek: 5,35
En Düşük: 5,18
Değişim 1,72 %
FK: 12,82
PD / DD: 2,25
İşlem Hacmi 48.692.363
Toplam Adet: 9.267.974
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)