Ana SayfaKulisSağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile---

Sağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile

5 / 10
Sağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile
07 Temmuz 2015 - 10:51 www.borsagundem.com

ERDEM BAŞÇI’NIN BEKLE-GÖR POLİTİKASINI DOĞRU BULUYORUM

-Faize nasıl bakıyorsunuz? Erdem Başçı’yı başarılı buluyor musunuz, Merkez’in faiz politikasını nasıl yorumluyorsunuz? Hükümetin faiz düşmeli ısrarı sizce doğru mu? Sizce Türkiye’nin faiz politikası ne olmalı?

Murat Sağman: Ben Erdem Başçı ve ekibini çok değerli buluyorum. Özelikle bu dönemde MB Başkanı olmak hiç kolay değil. Ama sadece Türkiye’ye bakmak değil dünyaya da bakmak gerekir. Bugün MB Başkanı olarak hem içeriyi hem dışarıyı çok iyi takip etmeniz lazım. Onun için yaptıkları iş hiç kolay değil.

Erdem Başçı’nın şu anda bekle gör politikasını doğru buluyorum. Koalisyon kurulması ve siyasi beklentilerin sonucunda ve FED’in faiz artırımında ne yapacağı ölçerek bir adım atacağını düşünüyorum. Bu adım da büyük ihtimalle Temmuz ayını pas geçerek, Ağustos ayında yapabilir diye düşünüyorum.

Bakın her hükümet faizin düşmesini ister çünkü düşük faiz ortamı demek büyüme ve yatırım demek. Çünkü bunlar tüketime olumlu yansıyacağı için de mevcut olan hükümeti destekler. Onun için hükümetin bu kararını doğru buluyorum.

-Faizin düşüşü ya da yükselişi hangi sektörleri nasıl etkiler? Düşüş ya da yükselişte hangisi yatırımcı için cazip yatırım alanı yaratır? Bu takdirde hangi sektörlere yatırım yapmak daha doğrudur?

Murat Sağman: Faiz düşüşü iç tüketimi destekleyici bir unsurdur. Öncelikle konut sektörü olmak üzere, otomotiv ve beyaz eşya sektörünün bundan olumlu etkilenmesi beklenebilir. Konut sektörünü destekleyici yan sektörler de olumlu etkilenecektir. Aslında yatırımlarda genel olarak kısa vadeli düşünmemek gerekir, ancak bu tip makro ekonomik değişkenlikler her şirkete direkt olumlu etki edeceğini de beklemek pek de doğru olmayabilir.Burada önemli diğer unsur da, evrensel değerlerde,rekabetçi şirket yönetimi olmalıdır.Aynı sektörlerde farklı yönetim tarzlarını yatırımcı dikkatlice araştırmaları uygun olacaktır.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)