Ana SayfaKulisSağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile---

Sağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile

2 / 10
Sağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile
07 Temmuz 2015 - 10:51 www.borsagundem.com

PİYASALARDA YAZ REHAVETİ OLMAZ

Borsagundem.com: Piyasalar yaz rehavetine girer mi? Seçim sonrası sizce nasıl bir gelişme oldu? Koalisyon hükümeti veya erken seçimde piyasalar nasıl bir tepki verecektir? Her iki süreçte de öne çıkacak riskler nelerdir?

Murat Sağman: Piyasalarda yaz rehaveti olmaz. Bir kere bir seçim öncesi dönemi yaşadık ve şimdi de seçim sonrasını yaşıyoruz. Tabi bunun yanında Ramazan ayı var. Ramazan’dan sonra tatil ayı var. Fakat bunların dışında etrafımızda da çok ciddi bir hareketlilik var. (Yunanistan, Suriye gibi)

Piyasalarda öncelikle koalisyon çok negatif algılandı, ki öyle oldu; seçimin ertesi günü borsa kötü bir düşüş yaşadı. Fakat daha sonra koalisyon kurabileceği beklentisiyle ve bu koalisyonun AKP-CHP olabilme ihtimalini piyasalar satın aldı. Hatta daha da ileriye gideyim, piyasalar için şu anda koalisyon kuruldu. Yani piyasa koalisyonu kurdu. Fakat koalisyon kurulmazsa içerideki ve dışarıdaki sorunlarla bir ekonomik sıkıntıya girebiliriz ve 2015 yılını kaybederiz. Onun için bir an önce koalisyonu gerçekten kurmamız lazım.

-Borsa bu süreçten nasıl etkilenir?

Murat Sağman: Özellikle AKP-CHP koalisyonu olursa borsa 90 binlere doğru gidebilir. Tabi dışarıdaki olumsuzlukları var sayarsak. Ama koalisyon kurulmazsa, büyük ihtimalle seçim sonrası yaşanan duruma döneriz ve 75 bin seviyelerini tekrar test ederiz. Dolar/TL’de 2.80’nin üzerini test edebilir.

-Borsa İstanbul’u nasıl buluyorsunuz? Endeksteki beklentiniz nedir? 100 bini ne zaman görür?

Murat Sağman:100 bin kolay değil. Ama ilk önce 90 bin diyelim. Yani 100 bine daha zaman var. Tabi bu koalisyon olursa. Özellikle AKP-CHP koalisyonu piyasalar için çok daha pozitif olacaktır.

-Türkiye’nin makroekonomik verileri hakkında düşünceniz nedir?

Murat Sağman: Büyüme yavaşlıyor. Tabi büyüme yavaşladığı için işsizlik artıyor. Bazı ekonomik veriler daha negatif hale geliyor. Enflasyon konusunda da kur yükseldikçe bir enflasyon sağlaması ve yansıması oluyor. Bunun temelinde tabi ki belirsizlikler var. Koalisyonun kurulmasıyla birlikte bu belirsizlikler biraz kalkacağı için büyük ihtimalle ekonomik verilere daha olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum. 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)