Ana SayfaKulisSağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile---

Sağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile

10 / 10
Sağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile
07 Temmuz 2015 - 10:51 www.borsagundem.com

BANKACILIK TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SEKTÖRÜ

-Türk bankacılık sektörüne bakışınız nedir? Küresel sektörde Türk bankacılığının yeni nedir?

Murat Sağman: Türkiye’de son dönem bankacılıkta sermaye karlılıklarının yavaş yavaş düştüğünü görüyoruz. Fakat yurt dışındaki bankalara göre, sermaye yeterlilik rasyoları hala çok güçlü. Bankacılık Türkiye’de hala önemli bir sektör. Şunu özelikle unutmayalım, kriz döneminde devlet yardımı almayan üç ülkeden biri Türkiye.  Kanada, Avusturalya ve Türkiye. Bu üç ülkeden hiçbir şekilde devlet tarafından hiçbir yardım alınmadı. Onun için bizim bankacılık sektörü hala Türkiye’nin en önemli sektörü. Ekonominin kan dolaşımını sağlıyor. Bunu unutmamamız lazım. Sermaye karlılığı düşse de ben hala önemli bir sektör olduğunu düşünüyorum.

-AZ Notus Portföy olarak yönettiğiniz varlığın büyüklüğü nedir? Hangi fonlar sizin kontrolünüzde?

Murat Sağman: Bizim şu an yönettiğimiz portföy büyüklüğü 250 milyon TL civarında. Özel portföy yönetimi yapıyoruz. Müşterilerin riskine, getiri beklentisine  ve vadeye göre portföyler yönetiyoruz.

-Geçmişte BES fonlarının yüzde 30’unun bağımsız şirketlerin yönetmesi konusunda uygulamanın yeniden geçerlilik kazanmasını istemiş, SPK’ya bir mesaj göndermiştiniz? O günden bugüne nasıl bir gelişme oldu?

Murat Sağman: Bunu bizim gibi bağımsız portföy yönetim şirketleri istemişti. Tabi ki bağımsız portföy yönetim şirketleri olarak BES fonlarını yönetmek isteriz. Bunun sebebi açık. Hem büyük fonlar hem de son dönemde en çok artış gösteren sektör. BES fonlarını herkesin yönetmesi aslında rekabeti getirecek ve sektör ve yatırımcılar için ben çok iyi olacağını düşünüyorum. 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)