Ana SayfaKulisKOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli---

KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli

3 / 14
KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli
10 Kasım 2014 - 07:00 www.borsagundem.com

BAŞKANLIK ÇOK AKLIMDA OLAN BİR ŞEY DEĞİLDİ
- Dernekçilik bir gönül işidir. Hem Ciner’de yöneticilik hem de KOTEDER başkanlığı, bunu nasıl başarıyorsunuz? Başkanlık teklifi nasıl geldi?

Nalan Erkarakaş:  Hakikaten zor bir şey. Üstelik halka açık şirketleri temsil ettiğinizde daha da zor. Yapılacak işlere baktığınızda işte mevzuat, mevzuat takibi, şikayetleri dinlemek, üyelik sayısını artırmak, eğitim dediğinizde başlı başına bir iş. Kendi işinizi bırakıp onunla uğraşacaksınız. Ama çok deneyimli bir genel sekreterimiz var, Hüseyin Eskici. O da yıllarca borsada çalışmış ve çok büyük desteği oluyor. Onun yanı sıra şükürler olsun ki bu sanal dünya yani internet var. Çünkü buradan haberleşmek müthiş hız kazandırıyor. Yani fiziksel olarak gelmeden bile çok hızlı bir şekilde birçok şeyi çözebiliyoruz. İlave olarak çok güzel bir danışman kadrosu oluşturduk. Hem profesyonel yöneticiler hem hukukçular hem de ekonomi medyasından arkadaşlarımızın olduğu güzel bir ağımız var. Daha çok geceleri mailleşebiliyoruz. Ama hiç aksatmadan, SPK’nın yaptığı her mevzuat değişikliğini üyelerimizle de bağlantı sağlayarak onlara bildiriyoruz. Ve olumlu sonuçlarını da alıyoruz. 
Sizin de dediğiniz gibi dernekçilik gönül işi. Ben kendi profesyonel işimi, patronumun da hoşgörüsüne sığınarak bunu yürütmeye çalışıyorum. 
Başkanlık teklifi de şöyle geldi. Ben sermaye piyasasının neredeyse bütün taraflarında çalıştım. Ve benden önceki yönetim de biraz bunu gözeterek bana bu teklifi sundu sanırım. İnanın benim çok aklımda olan bir şey değildi. Ama her zaman da sivil toplum kuruluşlarına bir sempatim ve bir gayretim vardır. Yani o çerçevede bir araya geldik. 

-Derneğinize kimler üye olabilir, şartları neler?

Nalan Erkarakaş:  Aslında şartlarımız maddi anlamda son derece kolay. Yıllık 1000 TL. gibi bir üyelik aidatımız var. Onun dışında üye olmak için halka açık bir şirket olmanız gerekiyor. Şirket tüzel kişisi olarak daha önce yönetici olarak gerçek kişiler de alınmış. Ama bundan sonra daha çok hedefimiz şirket tüzel kişiliklerini almak. Tabi o da kolay olmuyor. Haklı olarak şirketler de biraz yapılanları görmek istiyorlar. Bu arada çok da güzel yeni üye katılımlarımız oldu. Ama biz asla yeterli görmüyoruz. Şu an toplam 90 civarı üyemiz var. Ama ben hiç yetinmiyorum. Sonuçta 400 küsur şirket var ve bu 400 küsur şirketin hatta tek onlar değil halka açılacak şirketlerin bile öncelikle bizden geçmesi asıl temennimiz. Dolayısıyla derneklerin gücü, temsil ettikleri sayıyla da ilgili. Hedefimiz halka açık tüm şirketleri derneğimizde görmek. Bizim şu anda kamu tarafında ilişkilerimiz çok iyi. Sağ olsunlar, SPK, Borsa İstanbul’a yaptığımız ziyaretlerde desteklerini vermeye hazır olduklarını defalarca belirttiler ve oluyorlar da…

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv10 Kasım 2014 12:15

    hanım efendi kottan çıkarılanlar deyilde kottan atılanlar için derneginiz yatırımcıya nasıl yardımcı olabilir örnek ranlojistikte oldugugibi saygılar