Ana SayfaKulisKOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli---

KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli

12 / 14
KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli
10 Kasım 2014 - 07:00 www.borsagundem.com

YATIRIMCI İLİŞKİLERİNDE ŞİRKETLERE VE ARACI KURUMLARA BÜYÜK ROL DÜŞÜYOR

-KOTEDER olarak yatırımcıya bakışınız nedir? Halka açık şirketlerin yatırımcıyla ilişkileri sizce nasıl olmalı? 

Nalan Erkarakaş:
Sağlıklı bir sermaye piyasası için yerli ve yabancı yatırımcıların kurumsal yönetim uygulamaları çerçevesinde düzenli olarak bilgilendirilmeleri sağlanmalıdır. Bu konuda şirketlerde yatırımcı ilişkileri birimine ve tabi ki aracı kurumlara büyük rol düşüyor. Öncelikle halka açılmış ve açılacak şirketlerin bünyelerinde mutlaka sermaye piyasası mevzuatına hakim uzman kadroların oluşturulması lazım.Şirketler KAP açıklamalarının yanı sıra düzenli olarak analist toplantıları ve road showlarla yatırımcıları bilgilendirmek durumundadır.
Yerli ve yabancı yatırımcıların önemli bir sorunu da Türkiye deki aracı kurumların yıllardır aynı şirketleri cover etmeleri ve aynı şirketlerle ilgili raporlar üretmeleridir. İşlem derinliğini de hesaba kattığınızda Borsa, BİST 30 şirketi dışına çıkamamakta, bu durum da piyasanın büyüyüp gelişmesini engellemektedir. Bu konuda aracı kurumlara da iş düşmekle beraber şirketler de road showlar ve analist toplantıları düzenleyerek kendilerini anlatacakları kadroları oluşturmalıdırlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv10 Kasım 2014 12:15

    hanım efendi kottan çıkarılanlar deyilde kottan atılanlar için derneginiz yatırımcıya nasıl yardımcı olabilir örnek ranlojistikte oldugugibi saygılar