Ana SayfaKulisKOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli---

KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli

11 / 14
KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli
10 Kasım 2014 - 07:00 www.borsagundem.com

HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLAR TELEFON VE MAİL YOLUYLA DERNEK GENEL SEKRETERİNE İLETİLEBİLİR

-Halka açık şirketlerin yeni Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu’na uyum süreci nasıl işliyor? Siz şirketlerin kanunları anlaması ve zamanında uyması konusunda nasıl bir katkı yapıyorsunuz?

Nalan Erkarakaş:
Konuyla ilgili olarak üyemiz olsun olmasın, tüm halka açık şirketlerimize mevzuattan kaynaklanan sorunlar konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Konularında uzman olan hukukçu ve piyasa profesyonellerinden oluşan oldukça güçlü bir Gönüllü Danışman Kadromuz var. Danışmanlarımız hakkında ayrıntılı bilgilere yine derneğimizin web sayfasından ulaşılabilir. Ayrıca, her türlü soru ve sorunlar, telefon ve mail yoluyla Dernek Genel Sekreterimize iletilebilir.

-Sermaye piyasaları mevzuatında size göre eksik yanları var mı? Varsa neler?

Nalan Erkarakaş:
Bu oldukça geniş kapsamlı bir konu, bunu ayrı bir sohbet konusu yapalım lütfen))

-Sermaye piyasalarının gelişmiş olduğu ABD, İngiltere, Almanya, Japonya gibi ülkelerde KOTEDER’in benzeri kuruluşlar var mı? Varsa orada sistem nasıl işliyor? 

Nalan Erkarakaş:
Bize benzer European Issuers ile görüşüyoruz sık sık. Bizdeki uygulamalar, orada neler yapılıyor diye devamlı irtibat halindeyiz. Dediğim gibi bu bir zaman, maddiyat ve istek gerektiren bir süreç. Hepsi olacak. Biz güzel adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz.

-Hiç üyelikten atılan bir şirket var mı? Varsa niçin?

Nalan Erkarakaş:
Bugüne kadar dernek üyeliğinden çıkarılan bir üyemiz bulunmamaktadır. Derneğimiz gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyet göstermektedir. Amacımız tüm halka açık şirketlerimizi kurumsal üyemiz olarak görmektir. Böylece şirketlerimiz, yatırımcılarımız ve sermaye piyasaları için etkili ve yararlı çalışmaları hep birlikte güçlü bir şekilde hayata geçirebiliriz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv10 Kasım 2014 12:15

    hanım efendi kottan çıkarılanlar deyilde kottan atılanlar için derneginiz yatırımcıya nasıl yardımcı olabilir örnek ranlojistikte oldugugibi saygılar